Arsenal

Wenger azért nem költ pénzt, mert nem talál játékosokat

Az Arsenal meglepő és főleg meglepő különbségű vereséget szenvedett a Premier League első fordulójában az Aston Villától, Arséne Wengernek, a csapat menedzserének pedig magyarázkodnia kellett.

A 3-1-es vereséghez hozzájárult valamelyest a játékvezető is, aki két tizenegyest is ítélt a Villa javára. Az elsőnél egyértelmű szabálytalanság történt, de azon azért lehet vitatkozni, hogy jogosan fújt-e, miután továbbengedte a játékot, az ez után lövéssel próbálkozó vendégjátékos pedig biztosan nem azért nem találta el a kaput, mert előtte Szczesny felborította Agbonlahort. Még így is ez volt az egyértelműbb tizenegyes, hiszen a másodiknál a londoniak védője a labdát rúgta el, és a vezetőbírón, Anthony Tayloron kívül senki nem látott szabálytalanságot.

A szurkolók már-már sírva könyörögnek Wengernek: "Költs!" - Fotó: AFP

"A partjelző azt mondta, nem intette be a helyzetet, és ő egy vonalban volt az esettel. Akkor miért ad a játékvezető tizenegyest, ráadásul nem azonnal, hanem egy kis várakozás után hirtelen? Ez azért furcsa nekem. De együtt kell élni ezzel, az ilyen döntések még önmagukban nem jelentik, hogy veszíteni kell" - morgott Wenger a klubhonlapnak adott interjújában.

A meccs utáni sajtótájékoztatón sokadszor is megkérdezték az újságírók a francia szakembert, hogy nem tart-e a kirúgásától.

"16 éve lojális vagyok ehhez a klubhoz. Én a jó teljesítményünk miatt aggódom. Csak ezért. Amíg itt vagyok, jól akarok teljesíteni. Természetesen nagyon-nagyon csalódott vagyok, mert tízmeccses veretlenségi sorozattal zártuk az előző szezont, most pedig rögtön kikaptunk hazai pályán. Ez egy nagy pofon, és ezért nem elég azt mondani, hogy 'Igen, vásárolunk majd, hogy Önöket boldoggá tegyük'" - dühöngött, majd később - szintén a klubhonlapnak nyilatkozva továbbfejtette az átigazolások kérdését: "Megnyerhettük volna a meccset a ma pályára lépett játékosokkal? Ez az igazi kérdés. És szerintem igen. Ha nem költünk pénzt, az azért van, mert nem találunk játékosokat. Egy egész csapat dolgozik ezen. Azokat vesszük meg, akiket elég jónak találunk."

Korai egy meccsből végkövetkeztetéseket levonni, ezért csak feldobjuk a labdát: a mostani a tizedik szezon az Arsenal utolsó bajnoki címe óta. A Tottenham elleni 2004-es rangadón, amelyen 2-2-es döntetlenjükkel bebiztosították az aranyérmet az Ágyúsok, a következő volt a felállás: Lehmann - Lauren, Campbell, Touré, Cole - Parlour (Edu), Vieira, Gilberto Silva, Pires - Bergkamp (Reyes), Henry. Nem volt minden poszton világválogatottba illő játékos, mint sok máig topon maradt vagy odakerült csapatnál (a Manchester Unitednél például most sincs), de Lehmann, Campbell, Cole, Vieira, Gilberto Silva, Pires, Henry és Bergkamp egytől egyig komoly súlyú, meghatározó szereplői voltak az akkori nemzetközi futballnak.

Értjük mi, hogy ma sokkal drágább egy igazi sztár, de a mai legjobb Ágyúsok valahogy nem akarnak tudni felérni a legmagasabb szintre. Így pedig lassan ideje lenne kiállni a szurkolók elé és elmondani: szépen mutatnak a trófeák a vitrinben, de a cél az Arsenalnál csak és kizárólag a pozitív gazdasági mérleg.

[1474058] 2013-08-17 16:00:00 Arsenal - Aston Villax;