Légiósaink

Stieberék tovább szárnyalnak, Szalai és Huszti csapata nagy pofont kapott

A német másodosztályban négyből négy győzelemmel rajtolt a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Greuther Fürth. A zöld-fehérek legutóbb a Karlsruhe otthonában nyertek. Az élvonalban ugyanakkor nem honfitársainkról szólt a hétvége Németországban, Szalai Ádám és Huszti Szabolcs csapata is komoly vereségbe szaladt bele. Légiósmustra.

ANGLIA

A Southampton elleni hazai vereséggel (0-1) kezdte a Premier League új idényét a West Bromwich Albion, a birminghamiek keretének egyelőre nem volt tagja a sérülése után felépült Gera Zoltán.

A Championship harmadik fordulójában kezdőként hatvan percet futballozott Varga József a Middlesbrough együttesében a Blackpool elleni 1-1 alkalmával. A piros-fehérek egyenlítő gólját a válogatott középpályás helyére beállt Marvin Emmes szerezte a 94. percben. Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers sima 3-0-ás vereséget szenvedett a Nottingham Forest otthonában, Futács Márkó pedig nem volt a Derby County pályáján diadalmaskodó (1-0) Leicester City keretében.

A Nottingham három gólja Bogdán kapujába

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga második fordulója finoman fogalmazva sem németországi légiósainkról és csapataikról szólt. A Schalke 4-0-ás pofonba szaladt bele Wolfsburgban - Szalai Ádám a szünetben váltotta az első félidőben megsérülő Klaas-Jan Huntelaart -, a mérkőzést végigjátszó Huszti Szabolcs csapata, a Hannover pedig a Mönchengladbach otthonában maradt alul (0-3).

Stieber Zoltán és csapata remek formában futballozik - Fotó: Bild

A másodosztályban viszont továbbra is hibátlan mérleggel büszkélkedhet a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth, amely hátrányból fordítva győzött 2-1-re Karlsruhében. A zöld-fehérek első gólja előtt Stieber tekerte középre a szögletet. Honfitársaink közül előbbi végig pályán volt, utóbbi a kispadon ült. Vasárnap Király Gáborék (1860 München) 1-0-ra legyőzte Hajnal Tamásékat (Ingolstadt), mindkét magyar végigjátszotta a találkozót.

A Karlsruhe-Fürth mérkőzés összefoglalója

A 3. Ligában a kezdőként 85 percet játszó Nagy Dániel alakulata, a VfL Osnabrück 2-1-re kikapott otthon a Hansa Rostocktól. A Borussia Dortmund második csapata Heidenheimben bukott (0-4), Bajner Bálint végig pályán volt a fekete-sárgáknál.

OROSZORSZÁG

A Premjer Liga ötödik játéknapján nem bírt egymással Koman Vladimir FK Krasznodarja és Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvája. Az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapáson válogatott játékosaink közül utóbbi végig pályán volt, előbbi csak a cserepadon ült.

A másodosztályba süllyedt Alanyija Vlagyikavkaz a sérült Priskin Tamás nélkül nyert 2-1-re a Rotor Volgograd elleni hazai mérkőzésen.

HOLLANDIA

Kezdőként 81 percet töltött pályán a Roda Kerkrade magyarja, Németh Krisztián, az Eredivisie harmadik körében rendezett Vitesse elleni mérkőzésen (1-1). Bodor Boldizsár a szünetben csereként lépett pályára az NAC mezében, ám a bredaiak 2-1-re kikaptak a Den Haagtól. A csapat másik magyar légiósa, Babos Gábor a kispadon ült. Otigba Kenneth végigjátszotta a Heerenveen Heracles elleni mérkőzését, melyen a vendég almelóiak 4-2-re nyertek, Adorján Krisztián viszont ezúttal nem jutott szóhoz a Groningenben. A korosztályos válogatott középpályás a cserék közül nézte végig csapata 4-1-es vereségét az újonc Cambuur otthonában.

SVÁJC

A svájci élvonal ötödik fordulójában a Sion értékes pontot szerzett Zürichben, a Grasshoppers pályáján, Vanczák Vilmos végigjátszotta a gól nélküli döntetlennel zárult mérkőzést.

AUSZTRIA

Az osztrák Bundesliga ötödik körében egymás ellen lépett pályára Szabics Imre és Gulácsi Péter csapata. A Sturm Graz-Salzburg párharcnak nem lett győztese (1-1), a támadó a 75. percben csereként állt be, a kapus pedig végig a gólvonalon állt. Sáfár Szabolcs együttese, a Wacker Innsbruck hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Ried ellen.

BELGIUM

3-1-es vereséget szenvedett a Genk a Lokeren otthonában a belga Pro League negyedik fordulójában. A vendégek kapuját Köteles László védte.

LENGYELORSZÁG

Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan 2-0-ra győzött hazai pályán a Korona Kielcével szemben az Ekstraklasa negyedik körében, a szélsőt a 88. percben lecserélték.

DÁNIA

Az újonc Vestsjaelland vendégeként ért el 1-1-es döntetlent Vadócz Krisztián a dán élvonal ötödik fordulójában. A magyar középpályást az 58 percben lecserélték.