NB I

Rudolf "erkölcsi okok" miatt nem edzhet a Diósgyőr első csapatával

A Diósgyőrtől az előző szezon végén távozott José Luque és a napokban átadólistára tett Rudolf Gergely is facebook-bejegyzést tett közzé a hétvégén a klubbal való (nem jó) viszonyukról, amire Kovács Zoltán sportigazgató a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában reagált.

Luque bejegyzéséről már olvashattatok a hatharom.com-on, Rudolf közleményéből pedig az alábbiakban emeljük ki a legfontosabbakat.

A csatár kiemelte, hogy a szezon előtt saját és csapata felkészülésével is elégedett volt, és a Diósgyőr jó szereplését tűzte ki célul maga elé. "Ennek ellenére azt éreztem, hogy az alapozás során szerzett erőmet és tapasztalatomat valamiért nem tudom a csapat javára kamatoztatni. Erről a felkészülés alatt többször beszélgettünk Tomislav Sziviccsel és Kovács Zoltánnal is, de konkrétabban a győri mérkőzést követően fogalmazódott meg bennem a gondolat. A mérkőzés után beszélgettem a sportigazgatóval, akinek a következőket mondtam: 'Úgy érzem, bármennyire is szeretném, és bármit is teszek érte, ebben a csapatban nem tudom megmutatni azt, amire valójában képes vagyok. Keressük meg a mindenki számára legjobb megoldást, hiszen ebben a helyzetben a klub pénzét, én az időmet vesztegetem.' Arról is biztosítottam a sportigazgatót, hogy amennyiben nem jutunk ebben előre, ugyanúgy mindent megteszek a csapat sikeréért, mint ahogy eddig is tettem. A következő, MTK elleni hazai mérkőzésünkön a játékommal a kijelentésemet bizonyítottam, hiszen a szurkolók csapatom legjobbjának választottak egy olyan mérkőzésen, amit a szakma is jónak értékelt. Motiváltan érkeztem az újabb, debreceni mérkőzésünkhöz, amelyen úgy gondolom, csapatként buktunk meg."

Rudolf nem érzi, hogy egyedül bukott volna meg - Fotó: MTI

"Megértem, hogy a szakmai stábnak ilyen esetekben reagálnia kell, de nem gondolom azt, hogy egyedül én vagyok a felelőse a szezonban elszenvedett első vereségünknek. Szó sincs arról, hogy nem érzem jól magam Diósgyőrben, több országban megfordultam már, és tapasztalatból mondhatom, minden játékos boldog lehet, aki olyan fanatikus szurkolótábor előtt futballozhat, mint a diósgyőri. Azt az érzést, ami bennem kialakult, nem szurkolóink megnyilvánulásai alakították ki (...) Azt nem értem, milyen emberi, erkölcsi, netán szakmai okot adtam arra a vezetésnek, hogy a csapattól külön kelljen edzenem. Legfőképpen azt nem értem, hogy miért két héttel az ominózus beszélgetésünk után tiltottak el a közös edzésektől."

Kovács Zoltán vasárnap este elmondta, hogy hetek óta a helyzet megoldásán dolgoznak, de úgy gondolja, joga volt megszólalni Rudolfnak is, akitől mindössze annyit kért, hogy gondolatait a Kecskemét elleni bajnokit követően tegye közzé.

"Nem emlékszem olyan nyilatkozatra, ahol bárki Rudolf Gergőt egyénileg felelőssé tette volna a Diósgyőr szerepléséért. Főleg úgy, hogy az első három mérkőzésen játszott, és az első kettő után jókat írtak a csapatról, bár Debrecenben valóban beleszaladtunk egy nagy vereségbe" - idézi az nso.hu a sportvezetőt.

"Erkölcsi okot adott azzal, hogy azt mondta, szeretné elhagyni a csapatot" - mondta Kovács arról, hogy miért kell a csatárnak a csapattól külön edzenie.

Luque ügyével kapcsolatban Kovács Zoltán leszögezte, hogy ő sem a spanyol játékost, sem a vele történteket nem ismeri, ezért az ő bejegyzésére Dudás Hunor ügyvezető igazgató reagál majd a későbbiekben. Ugyanakkor azt kiemelte, hogy a csapat másik korábbi spanyol labdarúgójával, Paco Gallardóval ő fejezte be a tárgyalásokat, és bár úgy tűnt, szóban megállapodtak, a focista ezt az egyezséget végül felrúgta. Az okokról a sportvezető annyit mondott: "Ennek anyagi részletei vannak."

Dudás Hunor ügyvezető igazgató az ügyben a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az ő elmondása szerint dokumentumokkal tudják bizonyítani, hogy mit ajánlottak Gallardónak, amit a játékos nem fogadott el. Leszögezte: "Ha nem fejeződik be a támadássorozat, akkor tiszta vizet öntünk a pohárba."

Ahogy arra emlékezhettek, a hatharom.com már az előző forduló után is foglalkozott azzal, hogy Tomiszlav Szivics vezetőedző a médián keresztül üzent valakinek (játékosoknak, vezetőknek) a gyenge teljesítmény miatt. A hangulat a fent taglalt üzengetésekkel valószínűleg a Kecskemét elleni mérkőzés után is csak rosszabb lett a miskolci öltözőben. Pletykák szerint Rudolfon és Seydin kívül mások is átadólistára kerülhetnek az átigazolási időszak utolsó pillanataiban, a körülmények pedig messze nem segítik a nyugodt felkészülést. Hosszú még a hét, de ennek Pápán is kárát láthatja az együttes.

[1480352] 2013-08-24 16:30:00 Pápa - Diósgyőrx;