NB I szubjektív

A Rudolf-sztori csak a felszín

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a negyedik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Az ultrák lassan teljesen elfordulnak a csapattól - Fotó: dvtk.eu

A focihoz sok minden kell. A jó focihoz még több. A DVTK-ban majdnem minden adott ahhoz, hogy a sokból több legyen. Egyvalami hiányzik. Hogy mi, az az alábbiakból talán kiderül.

Áll a bál Diósgyőrben. A csapat négy meccs után még nyeretlen a bajnokságban. A szikár adatok: három pont, mínusz négyes gólkülönbség, tizenharmadik hely. A szurkolók, akik a klub indulójának szövege szerint is élnek-halnak a csapatért, egyre kevesebben vannak, a nyolc-tízezres tömeg, a sokszor megcsodált, és sokak által irigyelt, csak a miskolci stadionra jellemző futballhangulat ma már csupán emlék. Friss emlék. Nem kell éveket visszapörgetni ahhoz, hogy a felidézzük a Magyarországon párját ritkító, de Európában sem mindennapi DVTK-fílinget, tavasszal, amikor szintén gödörben volt a csapat, akkor is átélhettük a varázslatot. A pályán nem annyira, inkább a lelátón. Most már ott sem. Az MTK és a Kecskemét ellen összesen nem voltak annyian, mint egy éve, amikor az Eger látogatott Diósgyőrbe. A magyarázat kézenfekvő, nem megy a játék, nincs eredmény. Vannak viszont ügyek, nyilatkozatok, amik nem csak a teljesítményt, de már a morált is kezdik aláásni.

Az egy éve íródó, a múlt héten váratlanul(?) lezárt Rudolf-sztori csak a felszín, ugyanakkor az egyik, bár kétségkívül legmarkánsabb bizonyítéka annak, hogy a DVTK kommunikációja - finoman fogalmazva - nem üti meg a kívánt szintet. Pedig a mérce nem túl magas, a szurkolótábor és a szélesebb közvélemény csupán azt várja el, hogy ami a klubban történik, arról ha csak közvetve is, de legalább értesüljön. Kozmetikázni olykor lehet a híreket, elhallgatni, uram bocsá' valótlant állítani nem szerencsés. Nem újkeletű ez a fajta ,,tájékoztatás" Diósgyőrben, annak idején például Szentes Lázár váltig állította, hogy külföldi edzőt szerződtetnek, olyannyira biztos volt ebben, hogy, ha jól emlékszem, egy Pécs elleni bajnoki előtt azzal izgatta a sajtót, hogy aki jól körülnéz a lelátón, az észreveszi majd az új trénert. Hogy kit és miért kellett annyira titkolni, azóta sem derült ki, az viszont igen, hogy a szakmai igazgató kétszeri beugrása a kispadra (Benczés Miklós, majd Sisa Tibor kirúgása után) nem jelentett megoldást a problémákra, sőt...Aztán Szentes is bedobta a törülközőt, a kialakult helyzetben nyilván nem volt más választása, utódja a klub utánpótlás-igazgatója, Kovac Zoltán lett, aki csendben és szerényen levezényelte a tavaszt, a csapat az előző idény hetedik helye után a tizediken végzett.

A nagy dolgok azonban nem a pályán, hanem az öltözőben történtek. A spanyol kontingens mellett kialakult egy válogatott játékosokból álló mag Elek Ákos, Rudolf Gergely és Kádár Tamás személyében. Mindez akár előnyére is válhatott volna a DVTK-nak, ám az előbb említett trió nem hozta magát, a pénzt viszont vitte. Különösen Rudolf fizetése csípte sokaknak a szemét, havi 40 ezer euróról szóltak a hírek, de nem is elsősorban az összeg nagysága, sokkal inkább a játékos hónapokig húzódó bemutatkozása fokozta a feszültséget, a fél ország találgatta, mikor lép végre pályára. A legnagyobb baj az volt, hogy akinek a leginkább tudnia kellett volna, az is csak tippelt a nagy eseményre. Sisa Tibor amúgy sem bombabiztos pozícióját ez a ködösítés még inkább megingatta, ráadásul amikor végre számolhatott Rudolffal, akkor a játékos mondott csődöt. Tizenöt meccs, egy gól - ennyire tellett tőle tavasszal. Kicsit részletesebben, hét mérkőzést végigjátszott, ötször lecserélték, háromszor be, 1010 percet töltött a pályán. S bár ennyi idő alatt is lehet nagyot alkotni, neki ezúttal nem sikerült, mint ahogyan a DVTK-nak sem. Hogy a kettő mennyire függ össze, arról megoszlanak a vélemények, az meg aztán végképp vita tárgya, hogy az idei három találkozó előtt, közben, vagy utána szakadt el a cérna. Van aki úgy emlékszik, hogy Rudolf a szabadlistára tétele előtt három héttel jelezte, nem érzi jól magát Diósgyőrben, van aki ezt a bejelentést a debreceni vereség utánra teszi, van aki úgy gondolja, hogy a válogatott futballisták - leginkább Rudolf - teljesítménye minden baj okozója, van aki ezt visszautasítja. Megy az üzengetés a facebookon, a sajtóban, közlemények születnek, miközben a szurkolók a jegyek helyett a fejüket kapkodják. S ha még ez sem lenne elég, José Luque is éppen most érezte úgy, hogy meg kell szólalnia, ráadásul, nem csak magát, hanem barátját, volt játékostársát, Francisco Gallardót is illik megvédenie.

Megy az adok-kapok, ám ez a virtuális meccs abban különbözik az igazitól, hogy itt nincs győztes. Csak veszíteni lehet, minél tovább osztják egymást a felek, annál több sérülést szereznek maguknak és okoznak a klubnak. A legmeggyőzőbbnek tűnő érvelésre és magyarázatra is van viszontválasz, miközben Tomiszlav Szivicsnek valahogy meg kellene találnia a nyerő tizenegyet, azt az összeállítást és taktikát, amivel a hétvégén Pápán ponto(ka)t szerez a csapat. Ha akkor sem sikerülne, gyanítható, hogy a következő hazai mérkőzésen már a háromezret sem éri el a nézőszám Diósgyőrben, azaz folytatódik a leépülés. Ezt megelőzendő, a boon.hu információja szerint ,,Tiszta vizet a pohárba! Igazságot a szurkolóknak!" címmel szervezkedés kezdődött a facebookon annak érdekében, hogy ,,a DVTK szimpatizánsai a diósgyőri stadionnál gyűljenek össze egy olyan napon, amikor a csapat nem játszik mérkőzést és jelenlétükkel demonstrálják, hogy tudni szeretnék, mi zajlik a klubházon belül, és hogy választ kaphassanak sok olyan kérdésre, ami jelenleg foglalkoztatja őket". Mindez már túlmutat a Rudolf-ügyön, ugyanakkor közelebb hozhatja egymáshoz a vezetőket és a szurkolókat. De csak akkor, ha mindenki akarja a párbeszédet, ha úgy működik a kommunikáció, ahogyan annak egy profi klubban kell.

Kicsit szkeptikus vagyok, mert túl nagy a távolság. Sok a szöveg, kevés a játék, nincs eredmény. Ahhoz, hogy mindez megváltozzon, nem csak beszélni, hanem kommunikálni is kellene. A kettő nem ugyanaz. Az egyikhez nem feltétlenül szükséges az empátia, míg a másikban az értelem mellett az érzelmekre is lehet hatni. Az egésznek a lényegét egyébként a szurkolók már régóta fújják: ,,Amíg élek én, nem érdekel más, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr...".

Olyan nagy kérés, ha a részleteket is tudni akarják?

OTP Bank Liga 2013-2014
A 4. forduló eredményei
INFO KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-ÚJPEST FC 2-2 (0-1)
Kaposvár, 1800 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Kovács O., Petrache, Jánvári - Pavlovics, Dankwah (Vrucina, 86.), Babics (Thian, 46.), Oláh, Balázs B. – Waltner (Markus, 72.).  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Posza, Zámbó, Albert, Bőle, Thian, Markus, Vrucina.
Újpest: Balajcza – Ligot, Chema Antón, Mihajlovics, Litauszki – Simon K., Szankovics (Juanan, 61.), Vasziljevics, Tshibuabua, Balogh B. (Lázár B. , 82.) - Ahjupera. Vezetőedző: Kozma István. Cserepad: Banai D., Juanan, Eninful, Erős R., Toricska, Lázár B., Horváth R..
Gólszerző: Petrache (68.), Thian (81.), ill. Vasziljevics (44., 11-esből), Lázár B. (87.)
Sárga lap: Oláh (3.), Kovács O. (52.), Thian (71.), Dankwah (85.), Vrucina  (91.), ill. Litauszki (62.), Tshibuabua (75.)
 
INFO DIÓSGYŐRI VTK-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 1-1 (1-0) TIPP
Diósgyőr, 3351 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Viszokai László, Lémon Oszkár)
DVTK: Rajics – Vadász, W. Alves, Kádár, Husic (Gohér, 61.)  – Takács P., Elek Á. (Gosztonyi, 66.), Kosztics, Nikházi (Csirszki , 78.) - Barczi, Tisza. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rados, Gohér, Hanek, Vági, Thiago, Gosztonyi, Csirszki.
KTE: Antal – Mogyorósi, Gyagya, Karan, Varga R., Forró – Bulajics (Nagy P., 58.), Szavics (Csillag, 75.), Vukaszovics - Rajczi, Oussou (Leo, 46.).  Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Koszó, Leo, Nagy P., Pekár, Gréczi, Csillag.
Gólszerző: Barczi (15.), ill. Rajczi (73.)
Sárga lap: W. Alves (26.), Takács P. (65.), ill. Varga R. (36.), Rajczi (36.)
Piros lap: W. Alves (79., második sárga lap)
 
INFO MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-LOMBARD PÁPA 0-2 (0-2)
Mezőkövesd, 3000 néző. Vezette: Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Bozó Zoltán)
Mezőkövesd: Szántai - Lakatos (Olasz, 46.), Szalai, Hegedűs D., Gévay - Menougong, Dobos, Bognár I. (Petneházi , 46.), Farkas B., Melczer V. (Irhás, 69.) - Balajti. Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Horváth T., Bagi, Olasz, Bogdány, Irhás, Petneházi, Sigér.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Rodenbücher, Struhar – Quintero (Tóth B., 70.), Szabó O., Orosz (Eszlátyi , 76.), Makszimovics, Griffiths - Kenesei (Tajthy , 56.). Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Nagy T., Németh M., Ivancsics, Tóth B., Tajthy, Eszlátyi.
Gólszerző: Griffiths (4., 31.)
Sárga lap: Szalai (28.), ill. Tóth G. (89.)
 
INFO PÉCSI MFC-MATIAS-GYŐRI ETO 1-1 (1-1)
Pécs, 2100 néző. Vezette: Vad II István (Ring György, Becséri Gergely)
PMFC: Dibusz – Fodor, Balogh B., Romic, Mohl - Horváth A., Frőhlich (Gőcze, 80.), Koller K., Városi (Márkvárt, 46.), Szatmári L. - Wittrédi (Rácz, 66.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Gőcze, Deutsch, Jocsics, Kővári, Lantos, Márkvárt, Rácz.
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Trajkovics (Lázok , 71.), Mevoungou, Kamber - Varga R., Martínez (Andrics, 46.), Burgos (Kink, 59.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Wolfe, Andrics, Kalmár, Pátkai, Kink, Lázok.
Gólszerző: Koller K.  (11., 11-esből), ill. Trajkovics (16.)
Sárga lap: Koller K. (92.), ill. Mevoungou (11.), Trajkovics (22.)
Piros lap: Dibusz (78.)
 
INFO FERENCVÁROS-MTK BUDAPEST 2-0 (1-0) TIPP
Puskás Ferenc Stadion, 8500 néző. Vezette: Farkas Ádám (ifj. Kormányos Gábor, Kelemen Attila)
FTC: Jova – Gyömbér, Besics, Adams, Jovanovics – Holman (Ionescu, 87.), Csukics (Bönig, 46.), Böde, Józsi, Jenner - Tuijp (Valpoort, 55.). Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kurucz, Bönig, Gerson, Busai, Ionescu, Diallo, Valpoort.
MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Poór, Kanta J. Pölöskei Zs. –  Vass (Pál A., 62.), Bese, Ladányi. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Abu, Kelemen, Ayub, Frank, Hajdú Á., Pál A., Horváth P.
Gólszerző: Józsi (24., 11-esből), Holman(55.)
Sárga lap: Csukics (28.), Adams (58.), ill. Vukmir (35.), Nagy T. (71.), Kálnoki Kis (86.), Ladányi (86.)
 
INFO BUDAPEST HONVÉD-PUSKÁS AKADÉMIA 3-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző. Vezette: Erdős József (Lémon Oszkár, Aradi József)
Honvéd: Kemenes – Zsivanovics, Ignjatovics, Alcibiade, Baráth - Lőrinczy, Hidi, Diarra - Vécsei (Mancini, 81.), Diaby (Holender, 51.), Vernes (Testardi, 65.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Tandia,, Mancini, Nagy G., Prosser, Holender, Testardi.
Puskás Akadémia: Somodi - Vachtler, Wague, Guaru, Farkas N. - Molnár T. (Tóth L. , 77.), Polonkai (Luque, 56.), Bertus, Tóth B., Gajdos (Károly, 58.) - Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Papp M., Tamás, Gallardo, Károly, Luque, Tóth L., Zsolnai.
Gólszerző: Ignjatovics (32.), Vernes  (44.), Zsivanovics (52.)
Sárga lap: Zsivanovics (50.), ill. Bertus (14.), Vachtler (46.), Tóth B. (68.)
 
INFO VIDEOTON FC-MVM PAKS 4-1 (2-0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Albert István, dr. Varga Zsolt)
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Álvarez (Zé Luis, 55.), Sándor Gy., Kovács I., Caneira, Kleinheisler (Gyurcsó, 67.)  – Nikolics N. (Paraiba, 74.). Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Mamadu, Vítor Gomes, Gyurcsó, Tóth B., Zé Luis, Paraiba.
Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G., Éger, Szabó J. – Heffler T., Bori, Kecskés, Báló (Könyves, 69.), Bartha (Windecker, 69.) - Simon A. (Eppel, 73.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Csernyánszki, Windecker, Hullám, Eppel, Kiss T., Könyves, Tököli.
Gólszerző: Nikolics N., (3., 8., a második 11-esből), Juhász (65.), Gyurcsó (83.), ill. Könyves (91.)
Sárga lap: Szolnoki (25.), Sándor Gy. (54.), Caneira (63.), ill. Bori (21.), Fiola (54.), Szabó J. (61.), Windecker (83.)
Piros lap: Éger (6.)
 
INFO SZOMBATHELYI HALADÁS-DEBRECENI VSC-TEVA 1-1 (0-0)
Szombathely, 3210 néző. Vezette: Fábián Mihály (Kispál Róbert, Márkus Tamás)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Devecseri , 69.), Guzmics, Fehér Z., Bosnjak – Ugrai (Simon Á., 46.), Iszlai (Gyurján, 75.), Németh M., Nagy I G., Halmosi - Radó. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Devecseri, Tóth P., Gyurján, Simon Á., Szakály A., Andorka.
DVSC: Verpecz – Lázár P., Máté, Mészáros N., Korhut – Nagy Z. (Ferenczi J. , 46.), Se. Bouadla, Zsidai, Szakály P. - Kulcsár T. (Brkovics, 82.), Volas (Szécsi, 76.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Brkovics, Trninics, Sl. Bouadla, Ferenczi J., Horváth Z., Szécsi.
Gólszerző: Németh M. (93.), ill. Szakály P. (55., 11-esből)
Sárga lap: Bosnjak (54.), Halmosi (54.), Radó (82.), Gyurján (83.), ill. Volas (37.), Lázár P. (73.)
Piros lap: Halmosi (65., második sárga lap), ill. Lázár P. (78. második sárga lap), Korhut (90.)
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Véber György (Mezőkövesd): ,,Úgy látszik, hogy nem mennek nekünk az ünnepnapok...A Kecskemét ellen aratott idegenbeli 6-2-es sikerünk után többen elhitték, hogy már mindent tudnak a futballból, ezt pedig nem így van, s ezeket a “vadhajtásokat” csírájában fojtom majd el...Bognár lecseréléséről annyit, hogy nagyon nekimentem a szünetben, a játékos pedig ezután jelezte, hogy húzódása van, ezért kénytelen voltam lecserélni".  
Lőrincz Emil (Pécs): ,,A futballpályán vagyok harmincegynéhány éve, de ilyet még nem tapasztaltam. Volt négy meccsünk és öt piros lapunk, de egyik sem olyan volt, hogy egy játékosnak elszállt volna az agya, és agyonrúgott volna valakit".
Pintér Attila (Győr): ,,Szerintem nem vagyunk nehéz helyzetben, nincs is miből kilábalnunk".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Látom, mik a gondok, de most nem beszélnék róla. 3-4 játékos ha jönne holnap, az nagyon jó lenne".
Ricardo Moniz (Ferencváros): ,,A szurkolók éltetése nem nekem szól, hanem a stáb többi tagjának is, köszönjük a szurkolóknak az ünneplést".
Garami József (MTK): ,,Az bosszant, hogy akkor csináltuk meg a 11-est, amikor a gyerek kifelé vitte volna a labdát és az azért sokat számított...Nyilván, aki szeretne nagyobb jövedelemhez jutni, az elmegy, de nem tudok róla, hogy még lenne ilyen játékos a csapatban, szerintem befejeződött a vándorlás". 
Benczés Miklós (Puskás Akadémia): ,,Megmondom őszintén, ma nagyon sok minden nem stimmelt".
Horváth Ferenc (Paks): ,,És a végére egy költői kérdés. Miért csinálnak bohócot a magyar edzőkből? Miért kell sárga megkülönböztető mellényt felvennünk? Eddig egyetlen komoly bajnokságban szereplő csapat edzőjét sem láttam megkülönböztető mellényben az oldalvonal mellett állni".
Kondás Elemér (Debrecen): ,,Van ilyen, a futballban ez előfordul, három pontot szerettünk volna, egy lett belőle, ezt is meg kell becsülnünk, még jól fog jönni".
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, boon.hu, vidi.hu

 

OTP Bank Liga 2013-2014
A bajnokság állása
  1. Videoton FC 4 4 0 0 13-2 +11 12
  2. Debreceni VSC-Teva  4 3 1 0 13-2 +11 10
  3. Lombard Pápa  4 3 1 0 5-1 +4 10
  4. MVM Paks 4 3 0 1 9-7 +2 9
  5. Ferencváros 4 3 0 1 6-4 +2 9
  6. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 4 2 1 1 8-9 -1 7
  7. Újpest FC 4 1 2 1 6-6 0 5
  8. Szombathelyi Haladás 4 1 2 1 4-5 -1 5
  9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5-5 0 4
      MTK Budapest 4 1 1 2 5-5 0 4
11. Mezőkövesd-Zsóry SE   4 1 0 3 6-8 -2 3
12. Győri ETO FC 4 0 3 1 5-6 -1 3
13. Diósgyőri VTK 4 0 3 1 4-8 -4 3
14. Pécsi MFC-Matias 4 0 1 3 4-10 -6 1
15. Puskás Akadémia 4 0 1 3 3-10 -7 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 0 1 3 4-12 -8 1
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
7 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
6 gólos: Simon Attila (Paks)
3 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Georges Griffiths (Pápa), Koller Krisztián (Pécs)
2 gólos: Holman Dávid (Ferencváros), Radó András (Haladás), Vernes Richárd (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Pölöskei Zsolt (MTK), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Kabát Péter (Újpest)
1 gólos: Ibrahime Sidibe (Debrecen), Korhut Mihály (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Bódi Ádám (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dalibor Volas (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Barczi Dávid (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Julian Jenner (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Leandro Martínez (Győr), Tarmo Kink (Győr), Varga Roland (Győr), Nikola Trajkovics (Győr), Ugrai Roland (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Correia Eliomar (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Mezőkövesd), George Menougong (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Bese Barnabás (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Könyves Norbert (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Jarmo Ahjupera (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Dusan Vasziljevics (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Sándor György (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton), Juhász Roland (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton)
Öngól: Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár)
OTP Bank Liga 2013-2014
Az 5. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.08.23., péntek INFO Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano-Szombathelyi Haladás 19.00
2013.08.24., szombat INFO Lombard Pápa-Diósgyőri VTK 16.30
2013.08.24., szombat INFO MTK Budapest-Pécsi MFC-Matias 19.00
2013.08.24., szombat INFO Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi 19.00
2013.08.24., szombat INFO Újpest FC-Mezőkövesd-Zsóry 21.00
2013.08.25., vasárnap INFO Debreceni VSC-Teva-Ferencváros 16.30
2013.08.25., vasárnap INFO MVM Paks-Budapest Honvéd 18.30
2013.08.25., vasárnap INFO Győri ETO FCVideoton FC 20.30