Sportfogadás-suli

Így látja az oddsmester az NBA kiemelt mérkőzéseit

  • covers.com - fordította: th3PR0j3ct0r

A legtöbb olyan fogadó, aki kedveli az amerikai sportokat, már tűkön ül, és az óráját bámulja, hiszen az NFL-szezon rajtja már itt van a nyakunkon. Az NBA új idénye ugyan még később kezdődik, de bizonyos irodáknál már fogadhatunk az első napon, illetve Karácsonykor rendezett összecsapásokra. Cikkünkben a carbonsports.ag oddsmestere, Michael Stewart elemzi az oddsokat.

Már fogadhatunk a legnagyobb rangadókra! - Fotó: AFP

Opening night

Miami Heat (-5.5)-Chicago Bulls

A Miami bajnoki ünnepét könnyen beárnyékolhatja Derrick Rose visszatérése, aki az előző idényt teljes egészében kihagyta. Amennyiben Rose képes visszanyerni MVP-formáját, akkor a Bulls lehet a címvédő legnagyobb kihívója keleten.

"Nem kérdéses, hogy Rose visszatér a nyitányra, így 2012 tavasza után végre ismét legjobb összeállításában léphet pályára a Bulls. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a Heat az utolsó két mérkőzését, amit az Opening Nighton rendeztek, összesen 24 ponttal nyerte meg"- mondta Michael Stewart.

Los Angeles Lakers (+4.5)-Los Angeles Clippers

Vajon a 2013/2014-es idény nyitánya hivatalos őrségváltás lesz a Staples Centerben? Tény, hogy még a katasztrofális tavalyi szezon után is a Lakers Los Angeles csapata, de a Clippers nagyon korán leteheti a névjegyét. Kobe Bryant felépülése gyorsan halad, azonban egyelőre távolinak tűnik a visszatérése.

Michael Stewart így látja a helyzetet: "A Lakers élet-halál harcot vív majd a rájátszásért. Ez a határ kicsit alacsonynak tűnhet, már csak azért is, mert hazai pálya előnyéről nem beszélhetünk. Úgy gondoltuk, hogy a 4.5-ös line nyitásként megfelel, de a korán befolyt tétekre agresszívan reagálunk majd."

Indiana Pacers (-10.5)-Orlando Magic

Ez az Opening Night párosítás kicsit elüt a másik kettőtől, hiszen nem beszélhetünk óriási rangadóról. A Pacers a Miami elleni konferenciadöntőben bebizonyította, hogy valóban keleti élcsapat, azonban a Magic inkább a jövő évi draft vélhető 1/1-esére, Andrew Wigginsre gyúr.

A jelek szerint az oddsmester is hasonlóan látja a mérkőzés esélyeit: "A Pacers eddig kiváló holtszezont tudhat magáénak. Sikerült meghosszabbítaniuk David West szerződését, ráadásul megszerezték Luis Scolát, aki kiváló periméter-játékos, és remek erősítés a kispad számára."

Karácsony

Brooklyn Nets (-1.5)-Chicago Bulls

A Brooklyn együttese komoly ráncfelvarráson esett át a holtszezonban, az érkezők oldalán ugyanis olyan játékosokat találunk, mint Paul Pierce, Kevin Garnett vagy éppen Jason Terry. A Nets és a Bulls karácsonyi mérkőzése amolyan playoff-előzetesként is szolgálhat, hiszen a várakozások szerint mindkét alakulat a legjobbak között lesz keleten.

"A Nets all-int jelentett azzal, hogy a jövőbeli draftcetlijeiket idősödő sztárokra cserélték. Abban biztos vagyok, hogy a két csillag limitált játékidőt kap az alapszakasz során, de azt is tutira veszem, hogy a komoly rangadókon megnő majd a pályán töltött perceik száma" - vélekedett Michael Stewart.

New York Knicks (+2)-Oklahoma City Thunder

December 25-én a liga legjobb kiscsatárai közül kettő, név szerint Kevin Durant és Carmelo Anthony néz egymással farkasszemet, ráadásul a Thunderbe addigra talán már Russel Westbrook is visszatérhet.

A jelek szerint maga az oddsmester sem biztos abban, hogy jól lőtték be a hendikepet: "Ebben a párosításban Kevin Durant a legjobb játékos, minden más tekintetben azonban kiegyensúlyozottnak mondható a párharc. Kis favoritként hoztuk ki a vendégeket, aztán majd meglátjuk, hogyan oszlanak el a tétek."

Los Angeles Lakers (+6)-Miami Heat

Ennek a párharcnak sokkal komolyabb jelentősége lett volna, ha Dwight Howard Los Angelesben marad. Ehelyett a címvédő egy idősödő Lakershez látogat, amely nem biztos, hogy soraiban tudja majd Kobe Bryantet, persze december vége az az időszak, ami a legvalószínűbb visszatérési időpontnak mondható.

Kobe Bryant játéka az oddsmester szerint is nagyban befolyásolhatja a hendikep alakulását: "Olyan híreket kaptunk Los Angelesből, amelyek szerint jól halad Bryant felépülése, bár személy szerint kétlem, hogy Karácsony előtt pályára léphet. Ha Kobe a meccs előtt néhány nappal már a kezdőben lenne, akkor -3-as hendikepet adnék a Heatre."

San Antonio Spurs (-4.5)-Houston Rockets

Ha Karácsony napján a Rockets legyőzi a Spurst, talán kijelenthető, hogy ők nyugat legjobbjai. Howard érkezése automatikusan azt jelenti, hogy a Houston harcban lehet nyugat, illetve az NBA bajnoki címéért, de a Sarkantyúsok már bebizonyították, hogy van még benzin a tankban, tavasszal például csak másodpercekkel maradtak le a bajnoki gyűrűről.

"Ha jól indul a szezon a Rockets számára, és a Howard-Harden páros jól muzsikál, akkor -3-as hendikepet mondanék a Spursre. Óriási jelentősége lesz tehát annak, hogy mit látunk a Houstontól az első hónapokban, mivel a csapat rendkívül érdekes kerettel rendelkezik, így nem is kérdéses, hogy a szurkolók számára az elmúlt évek legjobban várt szezonja következik" - nyilatkozta Michael Stewart.

Golden State Warriors (-3.5)-Los Angeles Clippers

Néha a legjobb karácsonyi ajándékok jönnek utoljára, ilyen lehet ez a meccs is. Az biztos, hogy igazi tűzijátékot várhatunk, főleg azért, mert a Warriors megszerezte Andre Iguodalát. A Lakers teljesítményétől függően ez a párharc egészen hosszúra nyúlhat a csoporton belül...

Michael Stewart így zárta elemzését: "A Warriors volt a tavalyi idény meglepetése, idén pedig úgy gondolom, hogy nagyjából a Clippersszel egy szinten állnak, ugyanakkor azt is tudom, hogy számukra a hazai pálya hatalmas előnyt jelent. Sokat gondolkodtunk a -3 és a -4-es hendikep között, végül a 3.5 mellett tettük le a voksunkat, aztán majd meglátjuk, hogyan folynak be a tétek."