US Open

Babos Tímea Grand Slam-győztes oldalán indul New Yorkban

  • Bálint András

Mandy Minella oldalán Babos Tímea idén két versenyt nyert, további egy alkalommal döntős volt, vele szerepelt a Roland Garroson és Wimbledonban is. A magyar-luxemburgi páros szép sikereket ért el, az idei pontversenyben 23. helyen áll, a US Openra mégis megszakad a kapcsolatuk. Babos ugyanis a New York-i Grand Slam-tornán Francesca Schiavonéval lép pályára.

Schiavone és Babos Tímea együtt indulnak a US Openen

"Nagyon örülök, hogy egy ekkora teniszezővel játszhatok együtt. Megtiszteltetésnek tartom, hiszen Francesca sok ember példaképe lehet. Amúgy is egy kedves csaj, remélem a pályán is megértjük egymást és jó hangulatú párost játszunk" - nyilatkozta Babos Tímea.

A magyar teniszező múlt szombaton Michaella Krajicek oldalán diadalmaskodott a 125 000 dolláros szucsoui versenyen, ez volt idei negyedik elsősége párosban. Így Timi a legfrissebb világranglistán az 58. helyen áll.

A 33 éves olasz játékos 2010-ben egyesben megnyerte a Roland Garrost, majd egy évvel később döntőbe került. Pályafutása legjobbjaként 2011. január 31-én a 4. volt a világranglistán.

Schiavone korábban párosban is szép sikereket ért el. Öt évvel ezelőtt az ausztrál Casey Dellacquával döntőbe jutott a Roland Garroson, ott 6:2, 5:7, 4:6-os vereséget szenvedett Anabel Medina Garriguestől és Virginia Ruano Pascualtól. Az Australian Openen (2009, társ: Casey Dellacqua), Wimbledonban (2012, társ: Flavia Pennetta) és a US Openen (2006, társ: Kveta Peschke) a legjobb négyig jutott.

A rendkívül rutinos olasz 2007. február 12-én 8. volt párosban a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Jelenleg 131. Párosban 15 alkalommal volt döntős ebben a műfajban, 7-szer nyert: 2001 – Sopot (társ: Joannette Kruger), 2004 – Varsó (társ: Silvia Farina Elia), 2005 – Doha (társ: Alicia Molik), 2006 – Dubai, Luxembourg, Moszkva (társ: Kveta Peschke), 2009 – Tokió (társ: Alisza Klejbanova).

Schiavone idén még nem ért el kiemelkedő eredményt párosban, legutóbbi három versenyén (Róma, Roland Garros, Wimbledon) Samantha Stosur volt a társa. Az olasz-ausztrál duó az olasz fővárosban egy, a francia fővárosban két meccset nyert.