Felkészülés

Piturca ellen tüntettek a románok

Csalódást keltő döntetlennel hangolt Románia Bukarestben a Magyarország elleni labdarúgó világbajnoki-selejtezőre. Victor Piturca együttese 1-1-re végzett Szlovákia ellen.

Piturca szerint, ha nem javulnak, akkor nincs esélyük Magyarország ellen

Románia Bogdan Stancu fejesével a 43. percben megszerezte a vezetést, de Szlovákia a szünet után egyenlített, Sesták szintén fejjel juttatta hálóba a labdát. A mérkőzés 1-1-re végződött, és a bukaresti publikum nem csak az eredmény, hanem a román csapat játéka miatt is csalódottan indult haza. Victor Piturca szövetségi kapitány sem leplezte dühét, ráadásul a közönség a távozást követelte.

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sajnos nem tudtunk több gólt szerezni - mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Piturca, akinek a drukkerek is nehéz pillanatokat okoztak. - A szünet után azonban nagyon leálltunk. Fontos lett volna a sikerélmény a soron következő két tétmeccs előtt, amelyeken már nem követhetünk el hasonló hibákat. Ha Magyarország és Törökország ellen is ugyanígy játszunk, akkor nem lesz esélyünk a győzelemre. Csalódott vagyok a szurkolók reakciója miatt, de úgy vélem, a magyarok ellen más lesz a hangulat."

Hat fordulót követően Románia a harmadik helyen áll a D-csoportban, egy pont a hátránya a második Magyarország és nyolc az első helyezett Hollandia mögött. Piturca együttese szeptember 6-án Egervári Sándor együttesét fogadja, négy nappal később pedig Törökországot látja vendégül.

Felkészülési mérkőzés
INFO Románia-Szlovákia 1-1 (1-0)
[1424768] 2013-08-14 20:00:00 Románia - Szlovákiax;