Felkészülés

Ezt csak Nápolyban élvezték - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Az argentin válogatott Rómában győzte le Olaszországot. Remekeltek a nápolyiak, Insigne és Higuaín is gólt szerzett.

Az Olaszország-Argentína felkészülési mérkőzésen, igazán egy csapat lehetett elégedett: a Napoli. Gonzalo Higuaín a mezőny legjobbjának bizonyult egy góljának és gólpasszának köszönhetően, Lorenzo Insigne pedig sokáig emlékezetes találatot szerzett. Az argentin csapat 2-1-re nyert a Stadio Olimpicoban, így az olasz együttes szokás szerint elveszített egy felkészülési meccset. Az előző 10 tesztmérkőzéséből Prandelli együttese csak egyet tudott megnyerni. Más kérdés, hogy a világbajnoki-selejtezőkön mutatott forma - és a 6 kör után megszerzett négy pont előny - nem ad okot komolyabb aggodalomra.  

„Higuaín és Insigne, örülhetnek Nápolyban”, írta az olasz válogatott 2-1-es vereségét követően csütörtöki címlapján a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap csalódást keltőnek nevezte Prandelli együttesének szereplését, majd a Napoli két játékosát dicsérte. A góllal és gólpasszal záró Higuaín 7,5-es osztályzattal a mezőny legjobbjának bizonyult, Insignét pedig csodálatos találata miatt emelte ki a szaklap. „Ezt még Maradona is megirigyelte volna. Igazi Del Pierós gólt lőtt, ami ráadásul számára az első volt a válogatottban. Higuaín és ő is remekelt, örülhetnek Nápolyban”, írta a 7-es osztályzattal záró Insigne értékelésében a Gazzetta. Cesare Prandelli sem volt teljesen elégedett a látottakkal. „Kiváló ellenfél ellen szerepelhettünk, de igazából csak az első kapott gól után kezdtünk el játszani. A 0-1 utáni produkció már nem volt rossz. Volt néhány hibánk hátul, de a fő problémát abban láttam, hogy nem voltunk kellően kegyetlenek az argentinok kapuja előtt”.

Cesare Prandelli - aki elszenvedte 10. vereségét az olasz együttes kispadján - természetesen megemlítette, hogy a hiányzó Pirlo-Balotelli kettőssel a jövőben jóval erősebbek lesznek, és hosszan dicsérte az ezúttal belső védőként szerepet kapó Daniele De Rossit.

„Higuaín- és Insigne-gála Rómában”, írta csütörtöki címlapján a Corriere dello Sport. A torinói kiadású Tuttosport az „Insigne nem volt elég, hogy megússzuk a vereséget” címmel jelent meg.

A szerdai játéknap egyetlen pozitívuma az olaszok számára, hogy a Luigi Di Biagio vezette U21-es csapat sima győzelmet aratott. Az új kapitány első meccsén az olasz fiatalok 4-1-re verték felkészülési meccsen Szlovákiát.  

[1463041] 2013-08-14 20:45:00 Olaszország - Argentínax;