Bulvár

Michael Jacksonnal erősített John Lennon és Gladiator csapata

Megszokhattuk, hogy a brazil futballisták főképp művésznevekkel állnak a nagyvilág elé, a másodosztályban szereplő Atletico Goianiense például Michael Jacksont is megszerezte.

Csupa sztár játszik együtt az Atletico Goianiense csapatában

A brazil másodosztályban szereplő Atletico Goianiense honlapján jelentette be, hogy megszerezte Michael Jacksont, aki a jövőben többek között John Lennonnal és Mahatma Gandhival szerepelhet egy csapatban. A 25 éves Jackson valódi neve Carlos Adriano Sousa Cruz, de a gólörömei során mozgásával rendszeresen a 2009-ben elhunyt amerikai popsztárt idézte, ezért felvette a nevét. Az Atletico Goianiense új játékosa Adriano Michael Jackson néven vált ismerté Brazíliában és ezúttal olyan helyre került, ahol rajta kívül mások is sztárneveken futnak. A védelemben például ott lesz Silva Santos, aki egyszerűen csak John Lennon Silva Santosként szerepel, feltűnik Mahatma, teljes nevén Mahatma Gandhi Heber Pio és nem szabad elfeledkezni Rafael Gladiatorról sem.

A brazil futballisták általában a keresztény-, a család- és a becenevükön játszanak, illetve ezek kombinációjával találnak ki új nevet. Az eredmény általában egzotikusra sikeredik... A további csapatok kereteit böngészve feltűnik még Allan Dellon, aki a Sociedade Esportiva do Gama egyik legjobb játékosa és természetesen a francia színészről, Alain Delonról kapta a nevét. 

Mit mondjon akkor Cristiano Ronaldo, akit az egykori amerikai színész és elnök, Ronald Reagan után neveztek el? A Real Madrid futballistájának édesapja rendre elmondta, Reagan a filmszerepei, sem pedig politikai pályája miatt vált kedvencé a családban.