Átigazolás

Vass a Latina Calcióval tárgyal, Bajner Dortmundban ingázik

  • SzT

Vass Ádám Kolozsvár után Olaszországba tart, ha minden a tervek szerint halad, akkor hétfőn aláírhat a Latina Calcióhoz. Bajner Bálint továbbra is a Borussia Dortmund alkalmazottja, egyelőre a harmadosztályban szereplő második csapatban foglalkoztatják. Paunoch Péter, a két játékos menedzsere a hatharom.com-nak nyilatkozott a légiósok helyzetéről.

Vass Ádám ismét Olaszországban köthet ki

Miután Vass Ádám szerződést bontott a CFR Clujjal, csütörtökön Olaszországba utazott.

"Pénteken tárgyaltunk a Serie B újoncával, a Latina Calcióval, amely konkrét ajánlatot tett, hétfőn végleg eldőlhet az ügy - mondta Paunoch Péter a hatharom.com-nak. - Vannak más érdeklődők is, de velük nem jutottunk el ajánlatig, ezért őket nem is nevezném meg. Magyarország sem zárható ki, ám nem szerepel az elsődleges célállomások között."

A kolozsvári kaland a hosszú sérülés ellenére is pozitív élmény maradt Vass Ádám számára.

"Nagyon jól érezte magát Kolozsváron, jó közegbe csöppent, pozitív élményként élte meg - fogalmazott Paunoch. - Sajnos a korai sérülése nagy mértékben befolyásolta az egész szezonját és az orvosok részéről nem volt jó döntés, hogy eltekintettek a műtéttől. Konzervatív kezeléssel próbálták meg helyrehozni a sérülését, viszont ez nem sikerült. Ezért csak 15 meccset játszott, az új edző később már nem számolt Ádámmal, kicserélte a csapat két harmadát, hozta a saját embereit. Az idő majd eldönti, hogy jó döntést hoztak-e. Az első két forduló alapján nem feltétlenül, hiszen a két feljutó ellen mindössze két pontot szereztek. Békében váltunk el a kolozsváriaktól."

Bajner Bálint nem áll klubváltás előtt, ám egyelőre az élvonalbeli és a harmadosztályú csapat között ingázik.

"Bajner Bálint biztosan Dortmundban marad - mondta a menedzser. - Jelenleg a két csapat között ingázik, a hét egyik felében az első csapattal, a másikban pedig a második együttessel készül. Kirobbanó formában van, azt mondja, ilyen jó állapotban még soha nem érezte magát. A német harmadosztályban már megkezdődött a bajnokság, Bálint a második fordulóban az Osnabrück ellen pályára lépett, de egyelőre nem dőlt el, hogy melyik dortmundi csapat számol vele."