Átigazolás

Last minute védőkeresés a Barcelonánál, David Luiz és Agger a lista élén

Néhány héttel ezelőtt kevesen prognosztizálták volna, hogy Neymar szerződtetése sokkal nagyobb igyekezettel történik, mint egy középső védő átigazolása az FC Barcelonánál. Pedig így történt. A Paris Saint-Germain játékosáért, Thiago Silváért indított hadjárat kudarcba fulladt, ráadásul a "boldogító igenre" való felesleges várakozás befagyasztotta az egyéb tárgyalásokat is. Mostanra tehát nem maradt más, mint a létező alternatívák számbavétele. A ranglista élén David Luiz és Daniel Agger szerepel.

Hétfő délelőtt Josep Maria Bartomeu, a klub sportügyekért felelős alelnöke, Andoni Zubizarreta technikai igazgató, valamint Gerardo Martino vezetőedző tartott kupaktanácsot. A három úriember egyetértett abban, hogy nincs más választás, azonnal meg kell kezdeni a tárgyalásokat az új védő ügyében. Az argentin tréner szeretne minél hamarabb teljes kerettel és intenzitással dolgozni az előzetes kidolgozott technikai és taktikai paraméterek mentén. A frissen érkező bekknek készen kell állnia arra, hogy az augusztus 21-i, Atlético Madrid elleni Szuperkupa-mérkőzéseken pályára lépjen. Martinónak olyan játékosra van szüksége, aki megfelelő vezetői képességgel rendelkezik és a személyisége illik a klub filozófiájához.

David Luiz a Barcelona első számú jelöltje belső védő posztra

Az első számú jelölt David Luiz a rangsorban, akit Daniel Agger követ. A 26 éves brazil kiválóan teljesített hazája színeiben a Konföderációs Kupán, ami eloszlatta a katalánok aggodalmát a korábbi bizonytalanságokkal kapcsolatban. Szerdán kiderült, hogy értesülve a Barcelona érdeklődéséről, a Chelsea 58 millió eurós kivásárlási árat szivárogtatott ki a brit sajtóban, hogy kissé ráijesszen a gránátvörös-kékekre. Bár egyelőre nem történt konkrét lépés az ügyben, José Mourinho, a londoni Kékek menedzsere, valamint Roman Abramovics tulajdonos is jobban szeret vásárolni, mint eladni, ami cseppet sem könnyíti meg a barcelonaiak dolgát. A Mundo Deportivo úgy tudja, a játékossal nem lesz nehéz megegyeznie a Barcelonának, a katalán sportnapilap azt gyanítja, hogy jelzésértékű volt, amikor David Luiz visszautasította a Paris Saint-Germain ajánlatát. Az ügyben nagy segítségére lehet a klubvezetésnek André Cury, a brazil piac szakértője, aki Neymar szerződtetésének egyik kulcsfigurája volt. A hírek szerint a menedzser már "rámozdult" a David Luiz-ügyre.

A dán Agger kevésbé bűvölte el a Barcelonát, ugyanakkor a 28 esztendős Liverpool-játékos is megoldást jelentene a problémákra. Úgy tudni, a katalánok már tavaly nyáron megvásárolták volna Aggert, ám akkor végül Alex Songra esett a választásuk. A Vörösök 20 millió euró körüli összegért a következő hetekben megválhatnak tőle. Martino listáján már Premier League-futballisták is szerepelnek, érdekesség, hogy mindannyian belgák. Jan Vertonghen, a Tottenham védője, Thomas Vermaelen, az Arsenal bekkje, valamint a Manchester City csapatkapitánya, Vincent Kompany. Hogy végül ki lesz a befutó? Rövidesen kiderül.

A Barcelona péntek este Neymar korábbi klubjával, a brazil Santosszal vív edzőmérkőzést.

[1532718] 2013-08-02 21:30:00 Barcelona - Santos FCx;