Magyar Nagydíj

Hamilton maradt Magyarország királya - lapszemle

  • MTI

A nemzetközi sajtó szerint Lewis Hamilton Hungaroringen aratott győzelme meglepetés volt, s a Mercedes brit pilótája bajnokhoz illő teljesítménnyel lett első a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Hamilton negyedszer nyert a Magyar Nagydíjon, további fotókért kattints a képre - fotó: AFP

Több hétfői lap emlékeztetett arra is, hogy a szigetországi versenyző éppen azután aratta idei első sikerét, hogy a közelmúltban szakított popénekes barátnőjével, Nicole Scherzingerrel.

Az utóbbi két év legnézettebb Forma-1-es futama volt a televízióban a múlt hétvégi Magyar Nagydíj, amelynek három napján több mint 3,2 millió néző követte az M1-en és az M2-n a több mint 15 órányi közvetítést, műsort, ismétlést.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóirodájának a Nielsen Közönségmérés adatain alapuló hétfői közleményéből kiderül, hogy a vasárnapi futam alatt több mint kétmillióan kapcsoltak az M1 csatornára, az átlagos nézettség pedig 1 millió 346 ezer volt. Ez azt jelenti, hogy a tévénézők 43,3 százaléka választotta az élő közvetítést, a 18-49 éves korosztályba tartozó férfi nézők körében pedig 57,2 százalékos volt az M1 közönségaránya. Ezzel a vasárnapi nagydíj a hét legnézettebb műsora volt a magyar televíziókban.

Nemzetközi sajtóvisszhang
Nagy-Britannia:
 
Daily Mail:
"Lewis Hamilton összetört szívvel meseszerű győzelmet aratott Magyarországon. Ex-barátnőjét, Nicole Scherzingert siratta."
 
The Sun:
"Ebben a sikerben még maga Hamilton sem bízott."
 
Independent:
"Hamilton a csodában reménykedik. A győzelme gyerekjáték volt."
 
Telegraph:
"Hamilton varázslatos futama. Niki Lauda szerint ez volt élete eddigi legjobb teljesítménye."
 
Németország:
 
Süddeutsche Zeitung:
"Hamilton csillaga újra ragyog."
 
Stuttgarter Zeitung:
"Lewis Hamilton ezüstös mestermunkája."
 
Stuttgarter Nachrichten:
"Van aki forrón szereti - a Mercedes is. A Mercedes lett a Red Bull elsőszámú üldözője."
 
Spanyolország:
 
Marca:
"Lewis kihegyezte a nyilát. Hamilton Magyarországon a hőség ellenére mindenkit legyőzött és jelezte, hogy versenyben van. Az ötödikként végzett Alonso már 39 ponttal van lemaradva Vetteltől."
 
El Mundo:
"Lewis Hamilton első győzelmét aratta a Mercedesszel, új csapatával, s beszállt a vb-címért zajló harcba."
 
As:
"Krízis a Ferrarinál: Hamilton nyert, Vettel harmadik, Alonso ötödik. Alonso autója ismét alulmaradt a Red Bull-lal, a Lotusszal és a Mercedesszal szemben. Egyre hangosabbak azok a híresztelések, melyek szerint a spanyol a Red Bullhoz távozik."
 
Mundo Deportivo:
"A Mercedes meglepetést okozott. Alonso pedig szenvedett egy Ferrarival, amely kereste az elvesztett ritmust."
 
Franciaország:
 
L'Equipe:
"Hamilton, a csoda. Itt van, ott van, visszatért. Nemcsak az időmérőn, hanem az egész futamon bajnokhoz méltó produkcióval rukkolt elő."
 
Le Figaro:
"A csoda neve Lewis Hamilton. A brit pilóta a Mercedes volánjánál minden előzetes várakozást átírt és uralta a Magyar Nagydíjat."
 
Libération:
"Hamilton nyert Magyarországon. Úgy tűnik, hogy a brit nemcsak remek pilóta és figyelemreméltó gitáros, hanem nagyon jó pókerjátékos is."
 
Ausztria:
 
Kurier:
"Meglepetés az első rajtkockából. Lewis Hamilton nyert Magyarországon, Räikkönen csökkentette hátrányát a nyári szünet előtt."
 
Svájc:
 
Blick:
"A szerelmi bánat ellenére megvan az első Ezüstnyíl-diadal. Ezzel a csapat és a riválisok is számoltak, de azzal nem, hogy Lewis Hamilton ilyen megfontolt győzelmet arat."
 
Neue Zürcher Zeitung:
"A Forma-1 félidejében aratott diadal éppen a legjobb pillanatban jött a britnek. A mostani szezonban eddig háromszor indulhatott az első rajtkockából, de egyszer sem sikerült nyernie."
 
Tages-Anzeiger:
"Hamilton már negyedszer nyert a Magyar Nagydíjon - először egy Mercedesszel."
 
Basler Zeitung:
"Hamilton maradt Magyarország királya."