Kézilabda

A címvédő Győr elnöke szerint erőltetett a májusi női Final Four gondolata

Bár az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) néhány nappal ezelőtti közleménye szerint minden esély megvan arra, hogy a 2013-14-es női kézilabda Bajnokok Ligája végén a férfiversenyhez hasonlóan négyes döntőt, azaz Final Fourt rendezzenek, Kelecsényi Ernő, a címvédő Győri Audi ETO KC elnöke nem derűlátó.

Az EHF várja a pályázatokat "kluboktól, nemzeti szövetségektől, ügynökségektől, létesítményektől vagy bármely más szervezettől", akik megrendeznék 2014 májusában a Final Fourt. Bejelentésük szerint ha valaki megfelel a feltételeknek, megrendezheti a tornát, ha senki sem, akkor az eddigi, oda-visszavágós rendszer marad életben.

Kelecsényi Ernő szerint erőltetett a májusi Final Four gondolata

Kelecsényi Ernő, az EHF Marketing Női Klub Bizottságának tagja, a Győri Audi ETO KC elnöke a hatharom.com kérdésére elmondta, hogy kevés a konkrétan megfogalmazott feltétel az EHF kiírásában: "Egzakt módon egy legalább 8000 férőhelyes csarnokot várnak el, a pályázatoknak pedig szeptember 10-ig kell beérkezniük. Picit azonban gondot okoz nekem néhány kérdés kezelése, ugyanis nem pályázati kiírásról, inkább egy leírásról beszélhetünk. Minden, így az is elképzelhető, hogy nem lesz Final Four a szezon végén. Erről majd a szeptemberi vagy az azt követő végrehajtó bizottsági ülésen születik döntés. De egyelőre az látszik, hogy szeretnék felmérni a jelentkezéseket, a pályázókat, hogy mely országok, mely klubok rendeznék meg az eseményt, és hogy ez összeegyeztethető-e az elvárásokkal."

A sportvezető már 2012 februárjában elmondta, hogy cél lenne a négyes döntő megrendezése, azonban a pályázat meghirdetésének időpontjával és annak módjával nem elégedett.

"A döntést a Marketing Női Klub Bizottság a 2014-15-ös szezon végét illetően kérte, azt egy laza lehetőségként kezeltük, hogy akár már jövőre legyen Final Four. De ennek a döntésnek a versenykiírás kihirdetése előtt meg kellett volna születnie, picit erőltetett számomra, hogy elkezdünk egy sorozatot, és nem tudjuk, hogy hogy lesz vége" - mondta el véleményét Kelecsényi Ernő, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy a Győri Audi ETO egyedül vagy a Magyar Kézilabda Szövetséggel pályázna-e a rendezésre: "A kérdésekre választ kell kapni, addig nem lehet felelősséggel beszélni egy pályázatról."

Amint arról a klubelnök korábban beszélt a hatharom.com-nak, nem csak a Final Four jelentene új elemet a női kézilabda Bajnokok Ligája versenyrendszerében.

"Egyelőre a szándék van meg a változtatásra, ami a 2014-15-ös szezontól lépne életbe. Abban az idényben ez még nem jelentene létszámemelést, a főtáblán ugyanúgy négyszer négy csapat küzdene. De három jutna közülük tovább, magukkal vinnék a megszerzett pontjaikat, a továbbiakban pedig két hatos csoportban folytatnák. Csak a más csoportból érkezett csapatokkal játszanának a középdöntőben, ahogy az utóbbi években azt a válogatott világversenyeken megszokhattuk" - mutatta be a várhatóan megújuló BL-t.