La Liga

Gerardo Martino a Barcelona új vezetőedzője - hivatalos

A várakozásoknak megfelelően Gerardo "Tata" Martino lett a spanyol bajnok Barcelona labdarúgócsapatának az új vezetőedzője. Az 50 éves argentin szakember két évre ír alá a katalánokhoz.

Messi földije ül le a kispadra - Fotó:  www.newellsoldboys.com

Martino segítői Elvio Paolorroso és Jorge Pautasso lesznek. Az új tréner - akárcsak a Barca legnagyobb sztárja, a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó Lionel Messi - Rosarióból származik, és legutóbb Messi nevelőegyesületének, a Newell's Old Boysnak kispadján ült, amellyel argentin bajnok lett és bejutott a Libertadores Kupa elődöntőjébe.

Ezt megelőzően Paraguayban a Libertaddal háromszor, a Cerro Portenóval egyszer lett bajnok,  2006 és 2011 között Paraguay szövetségi kapitánya volt.

A paraguayi válogatottat 2006 és 2011 között irányító szakember Tito Vilanovát váltja a kispadon, aki vasárnap jelentette be, hogy rákbetegsége miatt nem tudja tovább elvállalni a vezetőedzői feladatokat. Martino hamarosan megérkezik a katalán fővárosba és aláírja kontraktusát.

Martino a gránátvörös-kékek negyedik argentin szakvezetője, César Luis Menotti, Roque Olsen és Helenio Herrera után.

A Barcelona szerdán este a Bayern Münchennel játszik barátságos meccset, Messiéket valószínűleg az eddigi másodedző Jordi Roura irányítja.

[1452612] 2013-07-24 18:30:00 Bayern München - Barcelonax;