Bulvár

Tömegszerencsétlenség a bokszmeccsen

Tragédiába fulladt egy kelet-indonéziai bokszgála, miután a nézőtéren pánik tört ki. Az ijedt tömeg tizenhét embert taposott halálra, 32 embert pedig súlyos sérülésekkel kórházban kezelnek.

17 halálos áldozatot követelt a pánik / Fotó: APVasárnap a Jakartától mintegy 3200 kilométerre fekvő Nabire városában rendezett bokszbajnokság tragédiába torkollott.

A 84 öklöző részvételével megrendezett Bupati Kupán 1500 néző zsúfolódott be a Kota Lama arénába, csakhogy az indonéz ifjúsági és sportminiszter szerint a tornacsarnok mindössze 500-600 fő befogadására alkalmas. Roy Suryo tájékoztatása szerint a túlzsúfoltság okozta a tragédiát.

A tömegbaleset azután következett be, hogy az 58 kg-osok döntőjében a helyi Alvius Rumkorem és egy rivális "törzset" képviselő Yalianus Pigome összecsapott egymással. A két versenyző szoros meccset vívott, majd a pontozók a "vendég" Pigomét hozták ki nyertesnek, ami után elszabadult a pokol. A hazai öklöző hívei azonnal reklamálni kezdtek, majd székekkel dobálták a bírókat és az ellenfelet, amire a győztes bokszoló szurkolói üvegekkel és a törött székekkel "válaszoltak".

A kialakult balhé láttán a közönség pánikba esett, és a másfél ezres tömeg egyszerre rohanta meg a kijáratokat. Tizenhét embert - köztük 11 nőt - halálra tapostak, míg másik 32 nézőt súlyos sérülésekkel kórházban kezelnek.

A tartomány rendőrségi szóvivője elmondta, a verekedés megfékezéséhez a rendőrség mellett katonákat is be kellett vetni. A versenyt szervező öt ember ellen vizsgálatot indítottak.