Karrier

Hosszabbított a Liverpool legendája

A Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított a csapatkapitány Steven Gerrarddal.

Gerrard neve egyenlő a Liverpollal - Fotó: liverpoolfc.com

A 33 éves játékos eddigi kontraktusa a szezon végén járt volna le. Azt nem közölte a klub, hogy a középpályás mennyi időre kötelezte el magát.

Gerrard hétéves korától tartozik a Liverpool kötelékébe, 1998 novemberében debütált a nagyoknál. Eddig 630 mérkőzésen viselte a Vörösök mezét, ezeken 159 gólt szerzett. Háromszor Ligakupát, kétszer FA-kupát, valamint Bajnokok Ligáját és UEFA-kupát is nyert a Poollal.

"Azt hiszem, mindenki tisztában van vele, mit jelent nekem az új szerződés. Hosszú ideje vagyok a klubnál és most hosszabbítottam, ez egy nagy nap az életeben, a családommal együtt boldog vagyok. Ez a szerződés azt mutatja, hogy a klub tervez velem, meg akart tartani és ez sokat jelent nekem. Örülök, hogy még a szezon előtt aláírtam, így mostantól, a következő két évben csak a játékra kell koncentrálnom" - nyilatkozta Gerrard, aki arra is utalt, hogy 2015-ig szól új megállapodása.

"Remélem, a szurkolók is boldogok. Ez a kapcsolat kölcsönös köztem és a drukkerek között, nagyon szeretem őket. Az emberek a klub iránti hűségemről beszélnek, de hozzá kell tennem, hogy a Liverpool is mindig ragaszkodott hozzám és kitartott mellettem a karrierem során és a megfelelő időpontokban egy új szerződéssel ajándékozott meg. A vezetőség mindig őszinte volt hozzám, és labdarúgóként fontos, hogy tudd, megbecsülnek és szeretnek" - tette hozzá a 33 esztendős középpályás.

Gerrard a Liverpool mellett az angol válogatottnak is csapatkapitánya, címeres ingben 102-szer szerepelt.