Universiade

Bronzérmes a birkózó Lám Bálint

  • MTI

A kötöttfogású birkózók 120 kilogrammos kategóriájában érdekelt Lám Bálint bronzérmet szerzett az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiade hétfői versenynapján.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a tavaly junior világbajnok nehézsúlyú birkózó előbb a litván Grigeliszt, majd az azeri Abdulajevet verte meg simán, az elődöntőben aztán kikapott az iráni Aliakbaritól. A BVSC fiatal versenyzője a bronzmeccset az amerikai Tyler Fortune-nal vívta, akit 3-1-re győzött le.

Takács Ferenc tanítványa a magyar küldöttség 13. érmét, köztük a kilencedik bronzot szerezte meg Kazanyban. A nap másik két birkózója közül Antunovics László (84 kg) két-két győzelemmel és vereséggel, míg Jäger Krisztián (66 kg) egy sikerrel és egy vereséggel zárta a napot.

A versenynap korábbi szakaszában a kajak-kenu pályán 200 és 500 méteren nem született magyar érem. A legjobb mindkét távon a Szilvásy Nóra, Szabó Petra kajak kettes volt, mely 500-on negyedik, míg 200-on az ötödik helyen ért célba. Szabó 200 egyesben hatodik lett.

A női kosárlabdacsapat a hetedik helyért lépett pályára a kanadai együttes ellen és nagy csatában, öt ponttal győzött.

 

Universiade
női kosárlabda, a 7. helyért
Magyarország-Kanada 60-55 (10-17, 19-16, 15-8, 16-14)