Universiade

A célfotó utólagos elemzése még egy magyar bronzot hozott

  • VNA

A magyar férfi kajak négyes is bronzérmes lett a kazanyi Universiade vasárnapi napján.

Bár a vasárnapi döntők már egy jó fél órája véget értek a kazanyi Universiade kajak-kenu versenyein, mégis újabb éremmel gyarapodott a magyar küldöttség. A Tóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely kajaknégyest először ugyan a célfotó öt ezredmásodperces hátránnyal a negyedik helyre hozta ki, de az utólagos elemzések után kiderült, hogy a mieink szintén bronzérmesek lettek az 1000 méteres versenyben, holtversenyben a fehéroroszokkal.

A célfotó újraelemzése alapján végül mindkét hajó harmadik lett 3:12:184-es időeredménnyel. Az első helyen Oroszország végzett 3:08.558-al. A magyar egyetemi csapat eddig összesen 11 érmet nyert Kazanyban, három aranyérmünket a cselgáncsozó Joó Abigél, az úszó Biczó Bence és a kenus Kiss Tamás szerezték.

„Nagyon erős a mezőny minden szakágban, megkockáztatom, hogy egy felnőtt Európa-bajnokság színvonalához hasonló - meséli a helyszínről Hüttner Csaba utánpótlás kapitány. - K-2 1000 méteren például 4 olyan hajó állt rajthoz, amelyik ott volt az idei kontinensviadalon a szám döntőjében. A lengyelek a legjobbjaikkal vannak itt, az oroszok csapata is szinte világbajnoki és erősek a portugálok, a kazahok, a fehéroroszok és az ukránok is. A mi versenyzőink eddig mindent kihoztak magukból, 4 számból háromban dobogós helyezést szerezni ilyen erős mezőnyben parádés teljesítmény.”