Centenáriumi bélyeggel köszöntik a Magyar Sí Szövetséget

  • MTI

A Magyar Posta Zrt. centenáriumi bélyeggel, elsőnapi borítékkal és bélyegzéssel köszönti a százéves Magyar Sí Szövetséget.

A cég július 15-én, a Magyar Sí Szövetség létrejöttének századik évfordulóján bocsájtja ki a Benedek Imre bélyegtervező, grafikusművész alkotta bélyeget, amelyet Bánás Artúr, filatelista - szenior síversenyző - "álmodott" meg. A különleges bélyeget úgy tervezték meg az alkotók, hogy a szövetség sportágai - az alpesi sí, a sílövészet, sífutás és síugrás - is megjelenjenek rajta. Az elsőnapi borítékhoz három, harmincas évekbeli, versenydíjként ismert, Berán Lajos éremművész által készített emlékplakett fotóit is felhasználtak, de feltűnik a jelenkor legeredményesebb alpesi sízőjének, Miklós Editnek mozgás sziluettje is. A Világkupában remeklő sportoló versenyzés közben elkapott egyik jobb kanyarját a bélyegző teszi láthatóvá a bélyegen.

A Magyar Posta Zrt. 120 ezer példányban bocsájtja ki a bélyeget, amelyhez valamennyi postahivatalban hozzájuthatnak az érdeklődők, gyűjtők.