Európa Liga

A Videoton tulajdonosa "semmilyen szinten" nem tudta feldolgozni a kiesést

Garancsi István, a Videoton klubtulajdonosa még a montenegrói Mladost Podgorica elleni vereség és az első fordulós Európa Liga-búcsú másnapján sem tudta higgadtan értékelni a csütörtökön történteket.

"Elmondani nehéz, mennyire rosszul érzem magam. Ez a gyors kiesés egy váratlan lórúgással ért fel számomra. Azóta sem tértem teljesen magamhoz. Tulajdonosként jelen pillanatban azt tudom mondani, hogy a történtek semmilyen módon nem csökkentették az eltökéltségemet, és nem befolyásolják a hosszú távú céljaimat a Videoton FC-vel! Haladok tovább azon az úton, amelyet a szerepvállalásom kezdetén kijelöltem" - mondta a csapat honlapjának, a vidi.hu-nak Garancsi István.

Garancsi István szurkolóként letaglózta a kiesés - Fotó: molcsapat.hu

"Vidi-szurkolóként pedig azt mondhatom, végtelenül szomorú és elkeseredett vagyok. Semmilyen szinten nem tudtam még feldolgozni a történteket. Ehhez legalább 3-4 napra lesz szükség, de az is lehet, hogy többre. Mivel szurkolóként érzelmileg ennyire túlfűtött állapotba kerültem, tulajdonosként nem akarok most gondolkodni. Indulatból reagálni hosszú távú projektek esetében sosem célravezető. Amint, úgy érzem, hogy az érzelmi állapotom nem befolyásolja a döntéseimet, meg fogom tenni a kellő lépéseket" - összegezte rövidtávú feladatait a klubvezető.

Garancsi István igyekezett az elmúlt évek sikereivel is higgadtan összevetni a csütörtöki kudarcot: "Nincsenek töretlen fejlődési utak. Tesszük tovább a dolgunkat ugyanolyan elkötelezettem, mint eddig, és változtatunk azokon a dolgokon, amelyekről bebizonyosodik, hogy rossz irányba vittek. De ismétlem, ezeknek a tényezőknek a pontos felismeréséhez tiszta fejjel kell gondolkodni. Ebben a pillanatban pedig érzelmileg még túlságosan a történtek hatása alatt vagyok."