Universiade

Bronzérmes a férfi cselgáncscsapat

  • MTI

A Zámbori Bence (66 kg), Ungvári Attila (73 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Crjenics Miklós, Bor Barna (100-100 kg) összeállítású magyar cselgáncscsapat bronzérmet nyert csütörtökön a kazanyi Universiadén.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a Nagy András és Németh Endre által irányított együttes a 22 csapatot felvonultató mezőnyben első mérkőzésén, a legjobb 16 között 4-1-re győzte le Csehországot, majd ugyanilyen arányban kikapott a Koreai Köztársaságtól, így a vigaszágra került. A magyarok itt előbb a kirgizeket verték 5-0-ra, a bronzmérkőzésen pedig a lengyeleket 3-2-re.

"Színvonalas Universiadét zártunk. Az oroszok az első csapatukat indították Kazanyban. Számos olimpiai bajnok és ötkarikás érmes is megmérettette magát. - mondta Németh Endre. - Ilyen komoly mezőnyben óriási fegyvertény, hogy ilyen remekül szerepelt a magyar egyetemi dzsúdó-válogatott. Az Universiadék történetében soha nem nyertünk ennyi érmet. Mindez azt bizonyítja, hogy a magyar judo továbbra is erős."

A magyar cselgáncsozók közül az első érmet vasárnap Joó Abigél szerezte, aki a 78 kg-os súlycsoportban diadalmaskodott, majd Bor Barna a +100 kg-osok között végzett a második helyen. Hétfőn Csoknyai László a 81 kg-os kategóriában állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A magyar küldöttség a mostanival a hatodik érmét szerezte, a negyedik bronzot.