Férfi kézilabda

Megszűnt az Atlético Madrid

Kedd reggel a klub hivatalos közleményben számolt be arról, hogy anyagi források hiányában kénytelen felfüggeszteni a tevékenységét, így sem a spanyol élvonalban, sem pedig a Bajnokok Ligájában nem vesz részt.

Ahogy az korábbi sajtóhírek szerint várható volt, az Atlético Madrid lehúzta a rolót. A klub hivatalos tájékoztatása alapján az egyesület nem tudta megszerezni azokat az anyagi forrásokat, amelyek a működéshez szükségeltetnek, ezért kénytelen volt bejelenteni megszűnését.

Domingo Diaz de Mera Lozano elnök úr aláírásával kiadott közleményben a madridiak megköszönték a szurkolók kitartását, és sajnálatukat fejezték ki a spanyol sportban uralkodó nehéz gazdasági helyzet miatt.

A gárda elődje, azaz a Ciudad Real három alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ezen a néven ötször nyert spanyol bajnokságot. Az együttes tavalyelőtt szintén anyagi problémák miatt szűnt meg, és Atlético Madridként folytatta a szereplését. Egy éve és idén is második helyen zárt a Barcelona mögött a spanyol bajnokságban, a BL legutóbbi kiírásában szintén a katalánokkal szemben vérzett el a negyeddöntőben.

A sport1.de honlapnak Christian Dissinger, az együttes német válogatott játékosa megerősítette a hírt és hozzátette, tudomása szerint mindenki szabadon igazolhatóvá vált. A gárdától korábban már távozott Kiril Lazarov (Barcelona), Garcia Parrondo (Pick Szeged) és Jakov Gojun (PSG).

A spanyol csapat a legrangosabb európai kupában a német THW Kiellel, a lengyel Kielcével, a dán Koldinggal, a francia Dunkerque-kel és egy selejtezőből érkező együttessel találkozna, ám jelen állás szerint más együttes léphet a helyére.