Wimbledon

Murray történelmet írt, 77 év után brit siker Wimbledonban

A brit Andy Murray három játszmában verte a szerb Novak Djokovicsot a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének döntőjében.

Murray

A várakozásoknak megfelelően hosszú labdamenetekkel űzték egymást az első játszmában. Novak Djokovics némileg támadóbb volt, Andy Murray inkább a biztonságra törekedett. A skót kétszer brékelt, a szerb egyszer, a wimbledoni közönség örömére Murray 6:4-re hozta az első menetet.

A második szettet Djokovics kezdte jobban, 4:1-re is vezetett, de volt olyan játék, amikor két kettős hibát is ütött, ezzel pedig felhozta Murrayt. A szerb a játékvezetővel is pörölt, kicsit kizökkent a játékból. 6:5-nél Murray nullára nyerte az adogatójátékát.

Murray nagyon akarta a győzelmet, azonnal brékkel kezdett, de Djokovics nem adta fel: megnyerte a következő négy game-t. Aztán újabb fordulat következett, Murray brékelt, és a közönség támogatását élvezve végül megnyerte a meccset. Fred Perry 1936-os diadala után ismét brit játékos szerezte meg a wimbledoni trófeát. 77 év után egy skót játékost, Andy Murrayt ünnepli London.

Murray pályafutása 27. tornagyőzelmét aratta, Grand Slam-viadalon a tavalyi US Open után másodszor nyert. A két játékos most találkozott a 19. alkalommal, és Djokovics 11-8-ra vezet.

Wimbledon
férfi egyes, döntő
Murray (brit, 2.)-Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 7:5, 6:4
Élő közvetítés: Wimbledoni férfi döntőx