Evezés

A brit nyolcas rekordot döntött a Henley regattán

  • VNA

Wimbledon mellett a vasárnap a britek napja volt a legendás Henley evezős regattán is, ahol férfi nyolcasuk a győzelem mellett pályacsúcsot is döntött.

A kétszeres olimpiai bajnok Andrew Triggs Hodge által vezetett brit evezős nyolcas új rekordot állított fel a rangos Henley regatta pályán vasárnap. A Leander Club és a Molesley Boat Club evezőseiből verbuvált brit nyolcas ugyanis a legendás verseny döntőjében nem csak legyőzte egy hajóhosszal a washingtoni egyetem csapatát, de három másodperccel jobb időt húzott (5:54) a 2112 méter hosszúságú pályán, mint az eddig legjobb időeredmény. "Parádés evezés volt, de tudunk ennél még jobbak is lenni, ha a ritmusunk még jobb lesz" - nyilatkozta Triggs Hodge, aki szerint ez a teljesítmény a jövő heti luzerni Világkupán, illetve az augusztusi dél-koreai világbajnokságon is sokat érhet.

A britek tehát nem csak Andy Murray parádés wimbledoni győzelmének örülhettek vasárnap, hanem a női négypárevezős és a női nyolcas sikerét is megtapsolhatták a Henley regattán. Az olimpiai bronzérmes Alan Campbell ugyanakkor csalódott lehet, lévén a két hajó párharcaként zajló esemény döntőjében kikapott a szombaton az olimpiai bajnok Mahe Drysdale-t is legyőző azeri Alekszandr Alekszandrovtól.