Norvég foci

Sokan mondták, hogy jobb lettem, talán igaz lehet - Korcsmár Zsolt

Hamarosan elhagyja a norvég Brann együttesét Korcsmár Zsolt, és a német Greuther Fürth-höz megy. Szombaton játszotta az utolsó hazai mérkőzését jelenlegi csapatában, így a klub sajtósai kifaggatták az ott szerzett élményeiről.

"Sok szép emléket szereztem itt, így elég szomorú, hogy az utolsó mérkőzésemről kell beszélnem. Mindig örömmel fogok visszatérni. Nagyon szép időszak volt. Nem tudtam, mire számítsak Norvégiában, mielőtt idejöttem, de pozitívan csalódtam. Megismertem az embereket, a várost, a klubot, nagyon hálás vagyok mindenkinek az elmúlt három évért, mindig a szívemben lesz az együttes. A kezdet kicsit nehéz volt, de nagyon sok kedves ember vett körül, idegenektől kaptam segítséget. A Brann volt az első külföldi klubom, új volt számomra a légiósélet, de nagyon szép volt a három év" - mondta Korcsmár, akinek utolsó hazai meccsét 6-1-re nyerte a Brann.

Saját egyéni fejlődéséről szerényen nyilatkozott a magyar válogatott középhátvédje: "Nehéz összehasonlítanom saját magamat a három évvel ezelőtti önmagammal. Talán jobban menne valakinek, aki nem látott az elmúlt egy-két évben. A barátaim szerint nyugodtabb, erősebb, a párharcokban jobb lettem. Sokan mondták, így talán igaz lehet. Úgy érzem, hogy tudtam tanulni ebből a fajta játékból, az edzők sokat segítettek a fejlődésemben, talán komplettebb játékos lettem."

"Néhány hete, amikor aláírtam a szerződésemet Németországban, sokat gondolkoztam, hogy mire számíthatok ott, hogy mit kell még itt elrendeznem. De most próbálok az utolsó mérkőzéseimre koncentrálni, mert a sokat árthat, ha nem figyelek oda. De remélem, hogy ott is elérek majd szép dolgokat" - mondta az új csapatával kapcsolatos várakozásairól a védő.

Korcsmár még két mérkőzést játszik a Brannban mielőtt Fürth-be költözik, azokon a Hönefoss és az IK Start vendége lesz csapata.