Átigazolás

Varga József egy évre a Middlesbrough-é - hivatalos

A DVSC-Teva hivatalos honlapján jelentette be, hogy a válogatott középpályás, Varga József egy évre kölcsönben az angol másodosztályú Middlesbrough együtteséhez került.

A bejelentés nem hatott meglepetésként, Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa a hétvégén már elmondta, a játékos vasárnap Angliába utazik orvosi vizsgálatra.

A Debrecen közleménye szerint Varga július 1-től 2014. június 30-ig a Middlesborough kölcsönjátékosaként futballozik majd. Amennyiben a Boro egy év után elégedett lesz a középpályás teljesítményével, végleg megvásárolja játékjogát. Az angol klubnak május végégig kell jeleznie szándékát. Ha Varga végleg az angolokhoz kerül, a Loki a kölcsönadási díjjal és a végleges kivásárlás összegével 950 ezer euróhoz juthat.

Varga József a Debrecen saját nevelésű játékos, a tavaszi szezonban kölcsönben a német Greuther Fürthben szerepelt, a gárda végül kiesett a Bundesligából.

A 25 éves, 21-szeres válogatott középpályás korábban kijelentette, külföldön szeretné folytatni pályafutását, amiben a hajdúságiak is támogatják.

A Middlesbrough a 16. helyen végzett a 24 csapatos Championship 2012-2013-as szezonjában.