Olasz foci

Le kell mészárolnunk ellenfeleinket - Gattuso

  • Szabó András

Bemutatkozott ma a Palermo új edzője. Eddig nem is lenne nagy hír, elvégre nem sokakat érdekel Magyarországon egy Serie B-s klub; annyiban azonban mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a világbajnok, kétszeres BL-győztes Gennaro Gattuso adta első nyilatkozatát a rózsaszínek trénereként.

Nem beszéltünk pénzről. Ha 35 évesen ekkora lehetőséget kapsz, akkor arra mindenfajta gondolkodás nélkül igent kell mondanod. Igaz, hogy nem edzősködtem még, de húsz évig voltam labdarúgó, ami azért csak többet jelent, mint ha halász vagy kőműves lettem volna.

A Milan legendás védekező középpályása abban is bízik, hogy a legjobb edzőkkel bízott ez alatt az idő alatt, így át tudja majd adni tudását játékosainak. „Minden edzőmtől tanultam valamit, de nekem is van egyéniségem és egy látásmódom, ami talán különbözik a többiekétől. Hogy lehetek-e az új Antonio Conte? Remélem igen, de úgy, hogy a saját képemre akarom formálni a csapatot, amit szerintem mindenki ismer. Keményen kell dolgozunk, és le kell mészárolnunk az ellenfeleinket.

Gattuso szerepvállalása azért is érdekes lehet, mert a klub elnöke, Maurizio Zamparini nem éppen türelméről ismert: 2002 óta tartó szerepvállalása során 27 (!) alkalommal váltott edzőt. „Hogy félek-e? Nem kötöm be a fejem, mielőtt megsérülnék; nem kapok varratokat sem, mielőtt elkezdenék vérezni.

Zamparini egy jó csapatot akar összerakni. 4-2-3-1-ben fogunk felállni, amelyet néha a gyémánt alakzatra cserélünk majd. Ami számít, az az egyensúly.