Edzőkérdés

Az oroszok ragaszkodnak Capellóhoz

A hazai rendezésű, 2018-as világbajnokságig meghosszabbítaná az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Fabio Capellónak a szerződését Vitalij Mutko orosz sportminiszter.

"Azt szeretném, ha Capello 2018-ig maradna. Beszélni fogok erről a sportági szövetség elnökével, hogy kidolgozzuk a részleteket" - jelentette be a politikus szerdán.

Az orosz szövetséget korábban négy éven át vezető Mutko hozzátette, az olasz szakembert kedden felhívta 67. születésnapja alkalmából, s ő nem zárkózott el a hosszú távú együttműködéstől. A tájékoztatásból az is kiderült, Capello jelenleg pihen, nem tartózkodik Moszkvában, így a szerződéshosszabbításra júliusban térnek vissza a felek.

Mutko annak kapcsán foglalt állást Capello jövőjével kapcsolatban, hogy francia és olasz sajtóértesülések arról számoltak be, hogy az olasz mester elhagyja a nemzeti együttest, mert ő lesz honfitársának, Carlo Ancelottinak az utódja a Paris Saint-Germain kispadján.

Capello irányításával az orosz válogatott második helyen áll a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőcsoportjában, hátránya két pont Portugáliával szemben, de kettővel kevesebb meccset játszott, mint riválisa.