VB 2014

Elindult a visszaszámlálás, kevesebb mint egy év a kezdésig

  • VNA

Rio de Janeiróban egy visszaszámláló óra mutatja a 2014-es foci vb-ig hátralévő időt - kevesebb mint egy év van a tornáig.

Már csak egyetlen év van hátra a 2014-es labdarúgó világbajnokság kezdetéig, a rendezvénynek otthont adó Brazília pedig megadta a módját az "évfordulós" eseménynek. A hétvégi Konföderációs Kupára készülő szervezők ugyanis Rio de Janeiróban szerdán felállították a vb-rajtig hátralévő időt mutató visszaszámláló órát. Az Oscar Niemeyer által tervezett időmérő szerkezet a napok mellett az órákat és a perceket is számolja a 2014. június 12. és július 13. között sorra kerülő esemény előtt.

A promóciós eseményen természetesen a nemzeti futball-ikonnak számító Pelé is részt vett, aki azt ígérte, hogy az utoljára 1950-ben vb-t rendező Brazília újfent tökéletes házigazda lesz. "A világbajnokság reményeink szerint olyan örökséget hagy, amely segíti az ország jövőjét nem csak gazdasági, de szociális és kulturális értelemben is" - fogalmazott az ezúttal videóüzenetben "jelen lévő" FIFA-vezér, Sepp Blatter.