Barcelona

Messit adócsalással vádolják, hat évet kaphat

Az angol BBC értesülései szerint 4 millió eurós adócsalással vádolják a Barcelona argentin szupersztárját, Lionel Messit.

A spanyol hatóságok állítása szerint Lionel Messi és édesapja, Jorge Horacio 2007 és 2009 között követett el - a forintra átszámítva 1,2 milliárdos - adócsalást.

A BBC szerint Raquel Amado ügyész már benyújtotta panaszát a gavai (Barcelona legelőkelőbb kerülete, ahol Messi és családja is lakik - a szerk.) bíróságon, de azt még el is kell fogadnia a bíróságnak mielőtt valóban megtörténik a vádemelés.

Spanyol források szerint Messiék a kereskedelmi jogokból származó bevételek után mulasztották el az adózást, a gyanú szerint külföldi illetőségű - uruguayi és belizei - cégeken keresztül hajtották végre a csalást. Ha a vádak bizonyítást nyernek, a spanyol EFE hírügynökség szerint Messi akár hat év börtönre is számíthat.

A négyszeres aranylabdás támadó egyelőre nem reagált az ellene felhozott vádakra, jelenleg az argentin válogatottal készül a Guatemala elleni, magyar idő szerint pénteken hajnalban esedékes barátságos találkozóra.

Lionel Messi évente mintegy 16 millió eurót keres a klubcsapatánál, amivel jelenleg a világ egyik legjobban kereső labdarúgója, ehhez még további jelentős összegek csapódnak a különböző reklám- és szponzori bevételekből.

Lionel Messit adócsalással vádolják. Ha bebizonyosodna bűne, te milyen büntetéssel sújtanád az argentin klasszist?x;