Férfi kézilabda

Világbajnok irányítóval erősített az MKB Veszprém

A spanyol válogatott világbajnok irányítója, Carlos Ruesga Pasarín az MKB Veszprém kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 28 éves játékos a súlyos anyagi gondokkal küzdő Ademar Leóntól érkezik.

Ruesga kétéves szerződést kötött az egyesülettel, ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a Veszprém Arénában.

"Nagyon örülök, hogy a Veszprém játékosa lehetek! Ellenfélként is nagyon szerettem itt játszani, a régi csarnok és a mostani Aréna hangulata is magával ragadó volt még úgy is, hogy ellenfélként léptem pályára. A veszprémiek ellen általában jól ment a játék, remélem, hogy veszprémiként is jó teljesítményt tudok majd nyújtani!" - idézi a spanyol játékost a klub hivatalos honlapja. Carlos Ruesga a sajtótájékoztatót követően a világválogatott tagjaként pályára lép Carlos Pérez búcsúmeccsén.

Az irányító Gijónban született 1985. március 10-én. A 184 cm magas, 88 kgg-os Ruesga szupertehetségéként robbant be a kézilabda élvonalába, Európa egyik legjobb csapatában, a fénykorát élő, Ivano Balic nevével fémjelzett Pamplona csapatában csillogtatta tehetségét. Súlyos térdsérülés hátráltatta abban, hogy tehetsége kiteljesedjen, szívós munkával azonban az évek alatt újra az elitbe küzdötte fel magát, az Ademar León vezéregyénisége lett. A tavalyi BL-nyolcaddöntőben csapatával éppen a Veszprémet búcsúztatta. Válogatottként legnagyobb sikerét a 2013-as hazai rendezésű VB-n érte el, ahol aranyérmet nyert.