Roland Garros

Nem vagyok favorit - Rafael Nadal

Vasárnap a címvédő, hétszeres bajnok Rafael Nadal és az élete első Grand Slam-döntőjébe jutott honfitársa, David Ferrer játsszák a Roland Garros fináléját. Az egyértelmű esélyesnek tűnő Nadal igyekszik levenni a saját válláról a terhet a meccs előtt.

"Nem érzem magam favoritnak. Úgy érzem magam, mint egy döntős" - nyilatkozta szombaton Nadal. "A holnapi nap nagyszerű lesz a spanyol sport számára, hiszen nem egyszerű két spanyol játékosnak bejutni egy Grand Slam-döntőbe."

Rafael Nadal a Roland Garroson 2013-ban.

Eddigi 23 mérkőzésükből 19-szer a korábbi világelső győzött, legutóbb 2011-ben az Ausztrál Openen tudott nyerni Ferrer. A tavalyi Roland Garros elődöntőjében sima három szettben diadalmaskodott Nadal, aki idén is háromszor verte már honfitársát és barátját, de Madridban és Rómában egyaránt megizzadt ellene.

"Remélem, hogy a saját játékomat, az alapvonalra lőtt hosszú labdákat tudom majd játszani, mert ha helyet hagyok neki, akkor ő fog lenyomni engem a pályáról. Ezt nagyon szeretném elkerülni, szeretném, ha neki lenne nehezebb dolga. Jól játszva jutottam el a döntőig, minden meccsen tudtam fejlődni egy kicsit. De David nem veszített játszmát, így mindenképp a legjobb kell ellene" - elemezte egy kicsit az esélyeket a hétszeres bajnok.

A vasárnap 15:00-kor kezdődő mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on!