Átigazolás

Fernandinho Manchesterben folytatja - hivatalos

A Manchester City hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Sahtar Donyeck brazil válogatott játékosát, Fernandinhót. A Guardian információi szerint a dél-amerikai középpályásért 30 millió fontot fizetett a Premier League nemrég befejeződött szezonjának ezüstérmese.

Fernandinho 2017-ig írt alá a Manchester City-hez - Fotó: mcfc.co.uk

A 28 esztendős futballista csütörtökön átesett az orvosi vizsgálatokon, majd aláírta négy évre szóló szerződését a világoskékekhez. Fernandinho a 25-ös számú mezben futballozik majd új csapatában.

"Ez a klubváltás egy kihívás és egy esély, amire hosszú idő óta vártam" - mondta a Bajnokok Ligája-rutinnal rendelkező játékos. "Az, hogy a Manchester City mezében a Premier League-ben futballozhatok egy álom beteljesülése. A célom az, hogy mindent megnyerjek, a csapat erős, a klub és a szurkolók mögöttünk állnak. Remélem, hogy képes leszek visszafizetni valamit abból, amit a City tett értem. Tudom, hogy kihívásokkal nézek szembe, de készül állok a feladatokra. Minden játékos magas szinten szembesül a nyomással, amire reagálnia kell. Én erre is készen állok. Sokat tudok a City-ről, amióta tudok az érdeklődéséről, egyre többet tanultam a klubról."

Fernandinho irigylésre méltó éremkollekcióval érkezik Manchesterbe. Az ukrán bajnokságban hatszor, az Ukrán Kupában négyszer végzett az élen a Bányászokkal, 2009-ben pedig az UEFA Kupát is elhódította volt csapatával.