NBA

Kobe Bryant már a szezonnyitón játszana

  • MD

Kobe Bryant szellemét nem taglózta le a szezonvégi Achilles-ínszakadás, és továbbra is a szezonnyitón való játék lebeg a szeme előtt. Emellett pedig még Dwight Howardnak is tartogat pár kellemes szót, hogy meggyőzze őt a maradásról.

Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers arca a szezon végén súlyos Achilles-ínszakadást szenvedett, ami azonnali műtétet igényelt. A sérülés után rögtön elkezdődött a tanakodás: mi lesz Bryant jövője? Egyesek a visszavonulás lehetőségét is felvetették, de a játékos a legújabb nyilatkozatai szerint mindenképp folytatni akarja, és már a szezonnyitón is szeretne játszani.

"Remélem, hogy játszhatok. Ez az igazi kihívás. Az ínnal nem sok mindent lehet csinálni. Van egy bizonyos idő, ami mindenképp szükséges az ínnak a gyógyulásra. Egyszóval türelmesnek kell lenni, hagyni az ínat, hogy gyógyuljon. Amikor elérkezik az idő, hogy azt mondják a dokik, hogy rendben, levehetjük a rögzítést, és innentől edzhetek, hogy visszanyerjem a formám, az egy jó nap lesz" - nyilatkozta Bryant.

Bryant a rehabilitációja közben sem marad távol azonban a Lakers ügyeitől. A játékos még július 1-je előtt szeretne szót váltani Dwight Howarddal, hogy meggyőzze őt a maradásról. Howard az egyik legkeresettebb szabadügynök lesz a júliusban megnyíló piacon, és a Dallas, az Atlanta, a Golden State, a Cleveland és a Houston is heves érdeklődést mutat az irányába.

"Először is hagyni kell, hogy kellően átgondolja a helyzetét, majd utána kell meglátogatnom, és beszélnem vele, és kitalálni, hogy vajon ez-e az a hely, ahol szeretne lenni. Azt tudom, hogy mi mindannyian szeretnénk, ha visszatérne. De ez csupán a kezdet. A fontos, hogy az utolsó szó a miénk legyen. Nekünk kell az utolsó szót váltani vele, és a záró érvet felvonultatni."

Bryant úgy látja, ha Howard mégsem maradna Los Angelesben, az sem jelentené azt, hogy a franchise mélygödörbe kerülne.

"Ez egy olyan franchise, mely miatt nem kell aggódnod sokat. Mindegy mi történik, egy vagy két év múlva úgyis talál módot arra a csapat, hogy ismét hatással legyen a ligára."

Hogy mi lenne a vészterv Howard elvesztése esetén, arról még nincsenek konkrétumok, de Bryant az évek során letett annyit az asztalra, hogy a vezetőség fog vele egyeztetni ezzel kapcsolatban.

"Elérkeztem a karrierem azon pontjára, amikor már a kommunikációs csatornák nyíltabbak és többet is beszélünk Mitch Kupchak általános igazgatóval és Jimmy Buss és Jeanie Buss alelnökökkel."