Roland Garros

Federer nagyon gyenge volt, szettet sem tudott elvenni Tsongától

Három játszmában legyőzte Roger Federert a hazai pályán játszó Jo-Wilfried Tsonga a francia nyílt teniszbajnokságon.

A korábbi világelső Federer kezdte jobban a mérkőzést, korán el tudta venni a kicsit idegesebb Tsonga adogatását, utána azonban látványosan összeomlott a játéka. Az ő szintjén könnyűnek tűnő labdákat nem tudott pályára ütni, gyengén adogatott, és a hálónál is nagyon gyengén teljesített. Így visszaengedte a franciát a szettbe, majd Tsonga 6:5-ös vezetésénél kicsúcsosodott rossz teljesítménye, így 7:5-re elveszítette az első játszmát.

Roger Federer levonul a pályáról a Jo-Wilfried Tsonga elleni mérkőzésen a Roland Garosson 2013-ban.

A másodikban sem tudott javítani Federer, így a stabil alapjátékot bemutató, és egy-egy látványos nyerőt is előrántó hatodik kiemelt látszólag komolyabb erőfeszítés nélkül kétjátszmás előnybe került.

A harmadik szettben is korán brékelt Tsonga, és bár tizenhétszeres GS-győztes ebből még vissza tudott jönni, nem tartott sokáig a javulása. Hamarosan újra elvesztette az adogatását, 5:3-as hátrányánál pedig már nem tudott igazán koncentrálni, elveszítette a játszmát és vele a mérkőzést is.

Tsonga így életében először jutott a legjobb négy közé hazája Grand Slam-versenyén, ráadásul szettet sem veszített a torna eddigi szakaszában. Az ellenfele a hasonló mutatókkal rendelkező David Ferrer lesz az elődöntőben.

Roland Garros
negyeddöntő
férfiak:
Tsonga (francia, 6.)-Federer (svájci, 2.) 7:5, 6:3, 6:3
 
korábban:
Ferrer (spanyol, 4.)-Robredo (spanyol, 32.) 6:2, 6:1, 6:1
 
korábban, nők:
Errani (olasz, 5.)-Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 7:6 (8-6)
S. Williams (amerikai, 1.)-Kuznyecova (orosz) 6:1, 3:6, 6:3