Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

Borkai Zsolt érmeket remél a magyar fiataloktól

Az eddigi legnépesebb magyar küldöttség utazik el a július 13. és 19. között sorra kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), a hollandiai Utrechtbe.

Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jogi és nemzetközi igazgatója, a küldöttség csapatvezetője a MOB hétfői közgyűlésén azt mondta az MTI-nek, hogy az eseményen a jelenlegi állás szerint nyolc sportágban 77 magyar sportoló vehet részt, csak röplabdában nem lesz induló.

"Az európai ranglista alapján két csapatsportágban, leány kézi- és kosárlabdában most indulhatunk először" - tette hozzá Nagy Zsigmond, aki elmondta, az egyéni sportágakban - atlétika, úszás, cselgáncs, torna, tenisz és kerékpár - kivétel nélkül lesz magyar résztvevő.

"Hiszem, hogy vannak olyan tehetséges fiataljaink, akik nemcsak indulóként, hanem éremesélyesként vehetnek részt a játékokon" - jelentette ki az EYOF-fal kapcsolatban Borkai Zsolt MOB-elnök, aki hozzátette, elsősorban az egyéni sportágakban, például úszásban, vagy atlétikában számít jó szereplésre.