Férfi kézilabda BL

Hosszabbításos háborúban tett csodát a Hamburg a Barcelona ellen

Kőkemény, drámai csatát hozó mérkőzésen legyőzte a Hamburg a Barcelonát, ezzel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája győztese lett.

Nagyon nagy harcot hozott az első félidő, mindkét csapat nagyon komolyan vette, és meg is tudta szervezni a védekezését. A Barcelona kapujában Saric remekelt, de a másik oldalon Bitter is sokkal jobban teljesített, mint szombaton az elődöntőben. Egy hajszállal a katalánok voltak jobbak támadásban, de a németek is meg tudták akadályozni, hogy az ellenfél szokásos indításgóljaival komolyabb előnyt szerezzen. 11-9 volt az állás a szünetben.

Lindberg ünnepli gólját a Barcelona-Hamburg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-döntőben 2013-ban.

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, legalábbis a keménységet illetően, de a Hamburg nem engedte az előzetesen esélyesebbnek tűnő Barcelonának, hogy ellépjen. Sőt, a meccs utolsó negyedére magához is tudta ragadni az előnyt. Sterbik beállításával próbált segíteni Xavi Pascual, de egy darabig ez nem sokat számított. Főleg mert labdavesztések után rendre indulhattak a németek. Háromgólos Hamburg-előnynél azonban a vajdasági születésű kapus egy ziccer hárításával lendületet adott a csapatának, amely többször emberelőnybe is került.

Így 24-24-nél utol is érte a Barcelona HSV-t. Egy-egy újabb találat után kisebb bunyó tört ki Vori és a katalánok között, de tovább tudott menni a meccs. Lindberg bevállalt egy felesleges lövést, amivel mellbe lőtte Sterbiket, támadhattak a gránátvörös-kékek, de csak egy távoli lövésre volt idejük, amit Bitter védett, így hosszabbítás következett.

A ráadás első fele egyértelműen a Hamburgnak sikerült jobban, rögtön az első akciójukból Duvnjak betalált, majd ismételt a horvát. A Barcelona öt perc alatt csak egy gólt szerzett, azonban ezt a "játékrészt" a HSV fejezte be góllal. (26-28)

A katalánok szélsői a második öt percben remekeltek, míg Vori ziccerben hibázott, így a 68. percben újra egyenlő volt az állás. (29-29) Lindberg hetesből szerezte meg a vezetést a németeknek, majd egy hosszú, gyenge Barca-támadás következett, aminek a végén Bitter védett. A játékvezetők elképesztő ítéletekkel - három másodperc után passzív jelzés, majd egyértelműen faultos lövés elengedése - visszajuttatták a spanyol bajnokhoz a labdát, de Bitter fogott egy ziccert, majd egy időn túli szabaddobást Rutenka a falba lőtt, így a Hamburg nyerte a döntőt.

Az északiak ezzel történetük során először lettek a Bajnokok Ligája győztesei.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
döntő
Barcelona Intersport (spanyol)-HSV Hamburg (német) 29-30 (11-9, 25-25, 26-28) - hosszabbítás után
 
korábban, bronzmérkőzés:
Vive Targi Kielce (lengyel)-THW Kiel (német) 31-30 (19-12)