Barcelona

Valdés kitölti szerződését a Barcánál

Az FC Barcelona kapusa, Víctor Valdés pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kitölti 2014 nyaráig szóló szerződését, majd távozik a csapattól.

"Tudom, hogy az utóbbi hónapokban nem léptem a média nyilvánossága elé, ezért bocsánatot kérek. Magyarázattal tartozom a szurkolóknak, miért nem hosszabbítottam meg a szerződésem. 1992 óta, több mint 20 éve tartozom a klubhoz. 12 éve vagyok az elő csapat tagja, az öltözőben a világ legjobb játékosai voltak a társaim. Azokat a címeket nyertem meg, amelyekről gyermekkoromban álmodoztam" - kezdte mondandóját a 31 éves portás.

"Ez a klub minden megadott nekem és a családomnak, csak köszönettel tartozom ezért. Mégis, egy ilyen hatalmas klubnál óriási a nyomás kapuson, ezt már fiatalon megtapasztaltam. Lelkileg kimerültem, úgy érzem, az én időm 2014-ben lejár. A pénznek semmilyen szerepe sincs a döntésemben. Megtisztelve érzem magam, hogy a vezetőség velem képzelte el a folytatást, de az elhatározásom végleges, ezt januárban közöltem velük. Szerződésem utolsó napjáig becsülettel fogom viselni a Barca mezét. Elég ideje lesz a vezetőknek, hogy megtalálják az utódom" - indokolta döntését Valdés.

Valdés a 2002-2003-as szezonban debütált a Barcelonában, a következő idénytől ő lett az első számú kapuvédő. Eddig 20 trófeát nyert az együttessel, többek között hatszor bajnokságot és háromszor Bajnokok Ligáját. Ötször kapta meg a Primera Divisiónban a legkevesebb gólt kapó kapusnak járó Zamora-díjat. 13-szoros válogatott, a spanyol nemzeti csapattal Európa-és világbajnok.