Német Kupa

A Bayernnél dühösek, Dante és Luiz Gustavo hazautazott

A Bayern München brazil játékosai, Dante és Luiz Gustavo hazautaztak a válogatott edzőtáborába, így nem léphetnek pályára a Német Kupa szombati döntőjében.

A német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes, triplázásra készülő bajorok dühösek, szerintük a brazil szövetség nyomást helyezett rájuk, hogy engedjék haza a két labdarúgót 14 nappal a Konföderációs Kupa kezdete előtt, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályainak megfelelően.

"Rákényszerítettek minket erre a lépésre. Megpróbáltunk megoldást találni a FIFA-val és a német szövetséggel, ez a helyzet nagyon kellemetlen nekünk. Az volt az érzésünk, ha nem engedelmeskedünk a kérésnek, az a két futballista válogatott karrierjének végét jelentheti. Ez pedig elfogadhatatlan" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezérigazgatója.

"A német szervezet hibázott, a versenynaptár túlterhelt - utalt Rummenigge arra, hogy a Német Kupa döntője ütközik a Konföderációs Kupa előtti felkészülési időszakkal. - Embertelen lett volna, ha nem engedjük el őket, ez nem fér össze a Bayern szellemiségével."

Brazília, a jövő évi világbajnokság házigazdája vasárnap este Angliával csap össze barátságos mérkőzésen. A Konföderációs Kupa június 15-én kezdődik.

[1441829] 2013-06-01 20:00:00 Bayern München - VfB Stuttgartx;