Edzősors

Spanyol edző pótolhatja a távozó David Moyest az Evertonnál

  • Szabó András

A Manchester Unitednél a Sir Alex Ferguson örökébe lépő David Moyes saját maga is nagy űrt hagyott maga mögött eredeti csapatánál, az Evertonnál. A liverpooliak azzal a Roberto Martínezzel pótolnák a skót mestert, aki négy évig benn tartotta a Wigant az élvonalban, idén pedig a döntőben a Manchester Cityt legyőzve FA-kupa győztest faragott a Premier League-ből végül kieső társulatból.

Az Athleticet az élvonal egyik legkisebb költségvetése ellenére is négy évig benntartó Martínezt Bill Kenwright, az Everton elnöke szúrta ki, hogy megfelelő pótlása lenne a Sir Alex posztját három hete „öröklő” Moyesnak. Dave Whelan, a Wigan legendásan makacs első embere pedig áldását adta az ügyletre, azaz már csak magával Martínezzel kell megegyezniük a liverpooli kékeknek.

Kenwright akkor figyelhetett fel az ibériai szakemberre, amikor annak csapata 3-0-ra verte idegenben az FA-kupa negyeddöntőjében a bajnokságban hatodik helyen végző északiakat. A végül az észak-manchesteri klub győzelmével záródó sorozat így sztárt csinált Martínezből, aki a már meginterjúvolt Phil Neville, David Weir, Alan Stubbs trió elől happolhatja el a legutóbb a nyolcvanas években bajnokságot nyerő gárda vezetőedzői székét.