Barcelona

Gratulálok Neymarnak, a sportot választotta a pénz helyett - Vilanova

A Barcelona vezetőedzője, Tito Vilanova üdvözölte a hírt, amely szerint Neymar, a brazil Santos játékosa elfogadta csapata ajánlatát, és hamarosan hozzájuk igazol.

"Gratulálok Neymarnak, mert a sportot választotta, és nem a gazdasági megfontolásokat nézte. Azért választotta a Barcelonát, mert tetszik neki a stílusunk, és hiszi, hogy alkalmazkodni tud hozzá" - mondta Vilanova, aki szerint a csatár nem lehet rossz játékos, ha egész Európa őt akarta megszerezni.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy nem lesz egyszerű dolga, hogy mindenkinek helyet találjon a csatársorban, de szerinte az összteljesítményt ez nem fogja befolyásolni. A klubnak is gratulált az átigazoláshoz: "Időben észrevették, hogy mekkora tehetség, ez pedig sokat segített. Ha nem léptünk volna, az gondot okozhatott volna."

Vilanova a Real Madridtól búcsúzó José Mourinhónak is üzent: "Ő a világ egyik legjobb edzője, az egyik legsikeresebb. Sok sikert kívánok neki. Mindig győzelemre tört a maga egyedi módján."

Amint arról a hatharom.com beszámolt, a Santos szombaton jelentette be, hogy két hivatalos ajánlatot kapott Neymarért, majd később azt is közölték, hogy a játékos a Barcelona ajánlatát választotta. A csatár valószínűleg öt évre fog aláírni a katalánokhoz, az árát a sajtóban 28-35 millió euróra becsülik.