Bajnokok Ligája

Talán a legjobb meccsét kellett játszania idén a Bayernnek - Klopp

A Borussia Dortmund szombaton 2-1-es vereséget szenvedett a Wembley Stadionban a Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern Münchentől. Jürgen Klopp, a sárga-feketék vezetőedzője csalódott volt, de már a fináléba való visszatérésről ábrándozott.

"Gratulálnom kell a Bayernnek és természetesen Jupp Heynckesnek, aki szerintem nagyon megérdemelte a trófeát. Szoros meccs volt, és akár meg is nyerhettük volna. A védekezésünk fantasztikus volt, így nyitva tudtuk tartani a mérkőzést. Talán volt pár dolog, amit csinálhattunk volna másképp, de végül csak annyi történt, hogy a Bayern kétszer, mi pedig egyszer találtunk be. Láttam minden BL-döntőt az utóbbi években, és egyik sem ért véget úgy, hogy ne lett volna egy kis kétkedés valakinek a részéről" - értékelte a mérkőzést és a szokásos meccs utáni reakciókat a Dortmund mestere.

Jürgen Klopp és Kevin Grosskreutz a Borussia Dortmund-Bayern München Bajnokok Ligája-döntő után 2013-ban.

A saját érzéseiről is őszintén beszélt a szakember: "Kell egy kis idő, míg újra büszkének érzem majd magam, de biztos, hogy itt szunnyad bennem az érzés. Büszke vagyok a csapatomra, de még a csalódottság uralkodik. Ez normális. Fáj, ha valamit ennyire akarunk, és nem kapjuk meg."

Természetesen az egész idényt nézve nem volt csalódott Jürgen Klopp, és már arról ábrándozott, hogy hol szeretné játszani a következő BL-döntőjét: "Nagyszerű szezonunk volt, és nagyon, nagyon, nagyon jó meccsünk. Talán a legjobb, amire a Bayern kényszerült az idei BL-szezonban, és mind tudjuk, kikkel játszottak. Most újrakezdjük. Két év múlva Berlinben lesz a döntő. Talán az egy jó hely lenne a visszatérésre. Remélem, hogy jövőre még jobbak leszünk, tovább tudunk fejlődni."