Átigazolás

Neymarért két hivatalos ajánlatot kapott a Santos, a játékos dönt a Real és a Barca között

A brazil Santos labdarúgóklub bejelentette, hogy két ajánlatot kapott fiatal reménységéért, a fél Európa által kívánt Neymarért.

Neymar a Santos játékosaként 2013-ban.

A Santos ugyan nem nevezte meg az ajánlattevőket, de a spanyol Marca értesülései szerint a Barcelonáról és a Real Madridról van szó. Előbbi klub 28 millió eurót fizetne érte, utóbbi 35-öt, a különbség ellenére azonban a Santos mindkettőnek hajlandó lenne eladni játékosát.

A döntést Neymarra és az édesapjára bízták, és a bejelentés szerint néhány napon belül választani fognak.

A 21 éves csatárért évek óta sorban állnak Európa nagy klubjai, de ő korábban többször is elmondta, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságig a Santosnál szeretne maradni. Ennek ellenére szinte naponta jelentek meg hírek arról, hogy a Barcelona és a Real Madrid mekkora versenyt fut érte, és a Manchester Cityvel, a Chelsea-vel, de még a Bayern Münchennel is hírbe hozták. Édesapja csütörtökön fakadt ki a brazil médiában fia klubjára, amely valószínűleg erre reagálva döntötte el végül, hogy elfogad két ajánlatot.

Neymar háromszor megnyerte klubjával a Paulista állami bajnokságot, 2011-ben pedig a Libertadores Kupát. Ebben az évben a Barcelona mögött másodikak lettek a klubvilágbajnokságon, a 2012-es olimpián pedig szintén ezüstérmet szerzett a brazil válogatottal. A felnőtt nemzeti csapatban 32-szer lépett pályára.

Neymarnak a Barcelonába vagy a Real Madridba kellene igazolnia?x;