NB II

A Vasas legfőbb célját elérte, nem szűnt meg

Csalódottak a Vasas labdarúgócsapatának vezetői, amiért valószínűleg nem jutnak fel az NB I-be, de nem elégedetlenek, mert a szezon előtti legfontosabb célt, az együttes helyzetének stabilizálását sikerült elérni.

Michael Budzinski, a klub tulajdonosa szerint "a klub legfőbb célkitűzését elérte, nem szűnt meg, nem kényszerült a BLSZ bajnokságba és az előnyös megállapodásokkal, az adósságok rendezésével stabilizálta a működését" - számolt be a német befektető álláspontjáról a vasasfutballclub.hu-nak Christian Kraut cégvezető.

Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője 2013-ban.

Szerinte "a kezdeti létbizonytalanság után több periódusban jól teljesített a csapat", így azt a célkitűzésüket teljesíteni tudták, amely szerint stabilizálniuk kell a helyüket az első öt között. Christian Kraut véleménye szerint a csapatként való jó együttműködés adott esélyt a Vasasnak a feljutásra, a szezon hajrájában viszont épp ennek hiánya miatt szorultak a Mezőkövesd mögé.

"Természetesen egy Vasas soha nem elégedhet meg a másodosztállyal, miképp a bajnokság kezdetén második célként a feljutás is a terveink között szerepelt, azonban úgy tűnik a nagy ugrás nem sikerül. Legfőbb célunk, a futballklub stabilizálása és a licence megszerzése sikerült, így megtisztulva teljes erővel a jövő építése és az élvonalbeli tagság visszaszerzése felé fordulhatunk. Futballszakmai vonatkozásban egy olyan ütőképes csapat kialakítását kezdjük meg, amely töretlenül képes és akar küzdeni a Vasasért és megvan benne a vágy a sikerre, céljaink eléréséért. Ennek érdekében folytatja Dirk Berger a megkezdett munkát, építve a Vasas Kubala Akadémiával kötött stratégiai együttműködésre, melyben a futballakadémia tehetséges játékosai számára nyitva áll a csapat ajtaja" - nyilatkozta a cégvezető.