NB I

Nyert és életben maradt a Siófok

A Siófok 1-0-ra nyert Pápán az OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki meccsén és ezzel életben tartotta bennmaradási esélyeit.

A mérkőzés előtt egyértelmű volt a helyzet, a Siófok bennmaradási esélyeit csak a győzelem tartja életben, a Pápa egy döntetlennel biztosítja élvonalbeli tagságát. A vendégek a 34. percben kerültek először helyzetbe, Pál jobb oldali beívelését Kiss Máté nyolc méterről, fél fordulattal a kapu fölé küldte. Az 57. percben már ünnepelhetett a Siófok, Takács lőhetett szabadrúgást 17 méterről, a jobb összekötő helyről. A siófoki játékos ballal, nagy erővel kapura zúdította a labdát, ami félmagasan elsuhant a sorfal mellett és a kapufáról a hálóba vágódott, Szűcs hiába vetődött (0-1). Tíz perccel később emberhátrányba került a Siófok, Máté könyökkel megütötte Tóth Gábort, amiért sárga lapot kapott és mivel már volt neki, megkapta a pirosat is. A 80. percben egyenlíthetett volna a Pápa, Griffiths óriási helyzetbe Kuruczba lőtte a labdát. A hajrában teljesen beszorult a Siófok, elképesztő nyomás nehezedett a kapujára, a négyperces ráadásban Tóth tüzelt távolról, a labda a felső lécen csattant.

Végül megúszta a Siófok, tíz emberrel megőrizte előnyét és egy fordulóval a vége előtt két pontra csökkentette hátrányát a 14. helyen álló Pápa mögött. Az utolsó körben a Pápa a Diósgyőr otthonában lép fel, míg a Siófok az Újpestet fogadja.

OTP Bank Liga
29. forduló:
Lombard Pápa Termál FC-FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
Pápa, 3000 néző, v: Vad II
Gólszerző: Takács Z. (57.)
Kiállítva: Máté (68.)
Sárga lap: Maróti (7.), Tóth G. (56.), Maric (59.), illetve Takács Z. (16.), Máté (31., 68.), Kecskés (59.), Windecker (60.)
Pápa: Szűcs - Maróti (Tóth B., 76.), Tóth G., Rodenbücher, Présinger - Quintero, Tajthy, Dóczi (Beliczky, 71.), Szabó O. (Arsic, 58.), Griffiths - Maric.
Siófok: Kurucz - Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes - Pál Sz. (Horváth B., 89.), Kiss M. (Nyári, 81.), Kecskés, Windecker (Gál, 77.), Melczer - Máté.
[1252617] 2013-05-24 19:00:00 Pápa - Siófokx;