Karrier

A Barca 22 milliót ajánlott Neymarért, a Santos nemet mondott

Továbbra is bizonytalan Neymar európai szerződése. A Globoesporte információja szerint a Santos elutasította az FC Barcelona legutóbbi ajánlatát a brazil játékosért.

Neymar

A hírek szerint a Barcelona 17 millió eurót ajánlott először, majd 22 millióra emelte a tétet. Utóbbi mindössze egyharmada a Neymar szerződésében rögzített kivásárlási árnak (65 millió). Természetesen a 22 millióra is nemet mondtak a katalánoknak, a Santos alelnöke, Odilio Rodriguez szerint legalább 50 millió lenne a tárgyalási alap. A brazil játékos jogának 55 százalékát a Santos birtokolja, miközben két cégnek, a DIS-nek és a TEISA-nak 40 illetve öt százalék a tulajdona.

"A Santos elemezte az ajánlatot, de nem találkozott a követeléseinkkel - mondta Rodriguez a Globoesporte-nak. - Csak egy ajánlatunk van és ez nem nyerte el a klub vezetőinek tetszését. Neymar a csapattal marad, 2014-ig szól a szerződése."

A Santosnál úgy vélik, hogy a júniusi Konföderációs Kupa erősebb érdeklődést generálhat Neymar iránt, aki a brazil válogatottal szerepel a viadalon. A játékos ára felszökhet, illetve ha a Santos mégsem adja el őt, akkor a következő 12 hónapban Neymar reklámértéke is sokat érhet a brazil klubnak. Odilio Rodriguez eközben megerősítette a Real Madrid érdeklődését, amely azonban nem tett hivatalos ajánlatot. A Globesporte mostani információja csak részben cáfolja a Mundo Deportivo és az O Globo szerdai értesüléseit, miszerint Neymar a Konföderációs Kupát követően Barcelonában folytatja. A torna végéig még bőven megegyezhetnek a felek.