WTCC

Micheliszen kívül még 11 pilótát megbüntettek

12 rajthelyes büntetéssel sújtották Michelisz Norbertet a túraautó-világbajnokság Osztrák Nagydíjának időmérő edzése után. A Zengő Motorsport pilótáján kívül 11 másik versenyezőt is megbüntettek.

A szombati kvalifikáció második felében szokatlan dolog történt: az elöl haladó autók lelassítottak, hogy ne szolgáljanak szélárnyékkal a mögöttük érkezőknek, és azok ne tudjanak javítani kvalifikációs idejükön. A mögöttük lévők sem voltak hajlandók előre menni, így harminc kilométer/órás tempóval vánszorgott a mezőny. A versenybírók azonnal vizsgálatot indítottak 14 pilóta ellen mondván, hogy viselkedésükkel vétettek a sportszerűség szabályai ellen - olvasható a totalcar.hu-n.

Sportszerűtlen magatartásért Gabriele Tarquini 12 helyes büntetést kapott mindkét futamra. Pepe Oriola nyolc helyet mindkét futamra, Tom Coronel tízet az elsőre, ötöt másodikra. Yvan Müller, Tom Chilton, Tiago Monteiro és Michelisz tizenkettő, Rob Huff tíz, Alex MacDowall nyolc hellyel, Stefano D'Aste, Hugo Valente és Darryl O'Young öt hely mínusszal indulhat az első futamon. Ezertől hatezer euróig terjedő büntetést kaptak a pilóták, egyedül Michel Nykjaer nem kapott büntetést, ő az élről rajtol a holnapi első futamon.

A három Honda, így Michelisz is a mezőny végéről indul, mert a Honda hátsó szárnya szabálytalan volt, vagyis a három autó megbukott a műszaki ellenőrzésen.

A vasárnapi két futamot 13.15-től a Duna Televízió és az Eurosport élőben közvetíti.