Légiósaink

Parádés kapusok, Köteles és Megyeri kupát, Babos transzparenst kapott

Jól sikerült az elmúlt hét a magyar kapusoknak a nemzetközi porondon. Köteles László Belgiumban kupát nyert, míg Babos Gábortól transzparenssel búcsúzott a NEC közönsége. Megyeri Balázs csak csere volt az Olympiakoszban, amely sikerrel járt a Görög Kupa döntőjében.

ANGLIA

A West Bromwich Albion súlyos, négygólos vereséget szenvedett Norwichban a Premier League 37. fordulójának meccsén, Gera Zoltán sérülése miatt továbbra sem kapott szerepet a vendégeknél. A Liverpool nem nevezte keretébe Gulácsi Pétert - Brendan Rodgers együttese 3-1-re győzött a Fulham otthonában. A másodosztály rájátszásának elődöntőjében a Watford 3-1-re verte odahaza a Leicestert és ezzel bekerült a döntőbe, a vendégeknél Futács Márkó nem kapott szerepet a keretben.

NÉMETORSZÁG

Magyar játékosok nélkül rendezték meg a Bundesliga első osztályának 33. fordulóját. Szalai Ádám a Mainzból, Hajnal Tamás a Stuttgartból, Huszti Szabolcs a Hannoverből, Stieber Zoltán pedig a Greuther Fürthből hiányzott sérülés miatt, eközben Varga József nem került be a fürthi keretbe. Király Gábor végig pályán volt a másodosztályú 1860 Münchenben, 2-0-ra kikaptak a Paderbor vendégeként. A harmadik ligában Nagy Dániel az 58. percben csereként állt be az Osnabrückben, amely 1-0-ra elbukott Bielefeldben. Bájner Bálint viszont kimaradt a Dortmund II keretéből, együttese 2-2-re zárt a Hallescher FC-vel.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám sorrendben negyedik alkalommal volt kezdő a Real Zaragozában, amely gól nélküli döntetlenre zárt a Levante vendégeként a 35. fordulóban. A magyar középpályás csapata a kiesés ellen küzd, három körrel a vége előtt két ponttal előzik meg a veszélyzónát.

OLASZORSZÁG

Tőzsér Dániel a Genoa kispadján maradt az Internazionale elleni 0-0-ra végződő hazai meccsen a 37. fordulóban. Ezzel a pontszerzéssel a genovai gárda kiharcolta a bennmaradást. A másodosztályú bajnokság 41. fordulójában Laczkó Zsolt végig pályán volt a Vicenzában, amely 1-0-ra győzött a Modena otthonában. A magyar védő sárga lapot kapott. Filkor Attila is kezdett a Pro Vercelliben, de a 84. percben lecserélték, csapata 2-1-re kikapott a Novarától. Feczesin Róbert Laczkót másolta, végig játszott és sárgát kapott az Ascoliban, 1-1-re zártak otthon a Ternanával. A Pro Vercelli és az Ascoli továbbra is kieső helyen áll.

GÖRÖGORSZÁG

A görögöknél szombaton játszották a kupadöntőt, az Olympiakosz Pireusz a bajnokság után a Görög Kupát is megnyerte: a piros-fehérek hosszabbítás után 3-1-re legyőzték a két magyart is harcba küldő Aszterasz Tripoliszt az athéni fináléban. Megyeri Balázs kispados volt a pireuszi gárdában, az Aszterasz kapuját Fülöp Márton védte, míg Lencse Lászlót a 82. percben cserélte be edzője.

OROSZORSZÁG

A Premjer Ligában magyar rangadót játszottak, a Dinamo Moszkva a Krasznodart fogadta a 28. fordulóban. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs végig pályán volt, Koman Vladimir a 74. percben csereként állt be. Priskin Tamás eltiltás miatt nem játszhatott az Alanyija Vlagyikavkazban, amely 1-0-ra kikapott a Volgától és ezzel a vereséggel kiesett az élvonalból.

Babos

HOLLANDIA

Babos Gábor vasárnap utolsó meccsén védett a NEC Nijmegenben az Eredivisie záró fordulójában, a nyártól ugyanis visszatér korábbi együtteséhez, a NAC Bredához . A NEC otthon 2-1-re kikapott az RKC Waalwijktól, a vereség ellenére a hazaiak szurkolótábora óriási transzparenssel búcsúzott a magyar kapustól. Németh Krisztián végig pályán volt a Rodában, csapata az ő góljával 1-0-ra verte a Heerenveent, míg Horváth Gábor sérülése miatt kimaradt a Den Haagból.

BELGIUM

A Köteles Lászlóval a kapujában felálló Genk nyerte a Belga Kupát, miután a csütörtök esti fináléban 2-0-ra legyőzte a Cercle Bruges-t. A magyar kapus a bajnoki cím és a Belga Szuperkupa után immár harmadik trófeáját nyerte a Genkkel. Vasárnap már nem volt okuk örülni, ugyanis az Anderlecht 2-1-re verte Köteleséket a rájátszásban - a magyar kapus ismét végig pályán volt. A vereség azt jelenti, hogy a Genk elvesztette esélyét a bajnoki címre.

NORVÉGIA

A Brann Bergen Korcsmár Zsolttal a soraiban 2-0-ra kikapott a Strömsgodset otthonában a bajnokság 9. fordulójában. Kovács Péter a cserék között maradt a hazai csapatban.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Vadócz Krisztián kezdett, majd a 69. percben lecserélték az Odensében a dán bajnokság 31. fordulójában. A magyar középpályás együttese 4-1-re elbukott a Nordsjaelland otthonában. Szabics Imrét a szünetben cserélték le a Sturm Grazban, amely 3-0-ra kikapott az Admira vendégeként az osztrák élvonal 33. fordulójában. Sáfár Szabolcs védte a Wacker Innsbruck kapuját, 3-0-ra kikaptak az Austria Wientől. Vanczák Vilmosnak sem volt jó napja a svájci bajnokság 32. játéknapján. A magyar védő kezdett, a 13. percben sárgát kapott, a szünetben lecserélték, csapata a Sion pedig 5-0-ra elbukott a St. Gallen otthonában.