Tenisz

Babos Tímea tornát nyert Johannesburgban

Babos Tímea szett- és brékhátrányból fordítva háromszettes csatában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Chanel Simmondst és megnyerte a johannesburgi ITF-versenyt.

A soproni teniszező menedzsmentjének tájékoztatása szerint a Soweto Open döntője 2 óra 29 percig tartott. A johannesburgi siker azt jelenti, hogy Babos hétfőtől visszakerül a top100-ba a világranglistán, a 99. lesz. A magyar teniszező 10. alkalommal nyert ITF-versenyt egyesben, legutóbb 2011 novemberében Helsinkiben ünnepelhetett.

„Először is, nagyon örülök a tornagyőzelemnek! Nem játszottam túl jól ezen a meccsen, de kiküzdöttem valahogy. Így még értékesebb a győzelem. Visszatérek a top100-ba, megvan a wimbledoni főtábla! Nagyon boldog vagyok mindkettő miatt!!! Köszi az egész heti drukkolást!!! – nyilatkozta Babos.

„Úgy vélem, nagy nyomás nehezedett Timire ezen a versenyen, mert szüksége volt a pontokra ahhoz, hogy főtáblás legyen Wimbledonban. Ráadásul ő volt a torna első kiemeltje. Timi hatalmas bátorságot mutatott, mindig nagyot küzdött az utolsó pontig. Edzőként nagy örömmel láttam ezt! A döntő nagyon nehéz volt, mert nagyon szeles időben játszották, ilyen körülmények között mindvégig volt esély az esőre is. Timi több hibát is vétett, nem uralta a mérkőzést egészen a második szett harmadáig, 1:3-ig. Utána viszont már sokkal agresszívebben játszott, sokkal többet ment előre. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy így haladunk előre, újabb fontos tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Timinek a pályán és azon kívül kemények kell ezután is dolgoznia, hiszen két Grand Slam-verseny következik a közeljövőben” – értékelt a teniszező szakmai stábjának tagja, Nikola Andjelics.

SOWETO OPEN (50 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Babos Tímea (1.)-Chanel Simmonds (dél-afrikai, 5.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:1