Átigazolás

Kit visz magával Moyes az Old Traffordra?

Miután David Moyes-t kinevezték a Manchester United menedzserének, máris megindultak a találgatások a nyári játékosmozgásról.

A Daily Star szerint a skót tréner első számú célpontja a Borussia Dortmund csatára, Robert Lewandowski. Ha sikerült átigazolnia a Borussia Dortmund csatárát, akkor Wayne Rooneyt sem marasztalják mindenáron a klubnál. A lengyel gólvágó szinte biztosan távozik a Signal-Iduna Parkból, körülbelül 25 millió fontba kerülne a Vörös Ördögöknek. A lap azt is tudni véli, Moyes a 4-2-3-1-es formációt fogja favorizálni. Viszont így nem lenne bérelt helye a kezdőcsapatban Lewandowskinak Robin van Persie mellett...

A Daily Mail ugyanakkor azt írja, Lewandowski a Bayern Münchenben köthet ki, 25 millió euróért. A bulvárlap szerint Moyes 40 millió fontért viszi magával Manchesterbe az Everton két kulcsemberét, Marouane Fellainit és Leighton Bainest. A belga támadó középpályásnak 23 millió fontos kivásárlási árat rögzítettek szerződésében, az angol válogatott védő 17 millió fontba kerülhet.

Wayne Rooney helyzete külön említést érdemel, a csatár az Evertonban nevelkedett, és debütált a Premier League-ben, 2004-ben igazolt az MU-ba. 2006-os önéletrajzában élesen bírálta korábbi edzőjét, azt állította, Moyes kiszivárogtatott a médiának egy privát beszélgetést távozásáról. A menedzser bíróságra vitte az ügyet, és pert nyert egykori játékosa ellen. Rooney azóta bocsánatot kért, és rendezte viszonyát Moyesszal. A csatár állítólag most azért fordítana hátat a Unitednek, mert nem tetszik neki, hogy Van Persie miatt új szerepkörben, másodhegedűsként számolt vele Sir Alex Ferguson. A Guardian megemlíti, hogy Rooney módosította Twitter-oldalát, már nem a Manchester United játékosaként, hanem "NikeUK" sportolóként jellemzi magát. Az angol válogatott csatárral kapcsolatban a Bayern Münchent, a PSG-t és a Chelsea-t emlegetik.